Mesébe hangulat várja a turistákat Európa legjobb karácsonyi vásáraiban

Vágólapra másolva!
Aki szeretne megnézni egy igazán hangulatos karácsonyi vásárt, annak érdemes fontolóra venni, hogy eltölt egy hétvégét Lettország fővárosában, Rigában. A káprázatos hangulat mellett a turistabarát árak is hozzájárulnak a vásár népszerűségéhez. Ám ezen kívül még rengeteg olyan ország van, ahová érdemes lehet elutazni karácsonykor.
Vágólapra másolva!

A britek körében idén

a legnépszerűbb karácsonyi vásár Lettország fővárosában, Rigában található,

ami az árak és a hangulat miatt lopja be magát a turisták szívébe. Egy forralt bor mindössze 3,50 fontba kerül, az utazás sem drága, és mindezek mellett olcsó szálláshelyek és étkezési lehetőségek terén is bőséges a választék.

A vásár iránt érdeklődő turisták kedvező áron találhatnak szálláshelyeket is, december 3-tól egészen január 4-ig.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Roman Babakin/Shutterstock

A tavalyival együtt ez a második olyan év, melyben a leginkább megéri a turistáknak ellátogatni a rigai karácsonyi vásárba.

Itt minden megtalálható, amit az ember egy klasszikus ünnepi hétvégétől elvár. A piac tele van standokkal, ahol

az összes hagyományos finomság megtalálható a forralt bortól kezdve a forró csokoládén át egészen a pirított manduláig, ráadásul ebben az évben a gyerekek ellátogathatnak a Mikulás barlangjába,

ahol levelet írhatnak a Télapónak kívánságaikról. Karácsonyi dekorációkat, kézműves ajándékokat, koszorúkat, gyertyákat, csinos téli ruhákat kínáló árusok is szép számmal találhatók a vásárban.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2013 Lisa A/Shutterstock

Azonban Lettországon kívül is van jó pár karácsonyi vásár, melyeknek csodás hangulata rabul ejtik a turistákat, többek között ezekben a városokban: Stockholm, Zágráb, Prága, Tallin, Lille, Krakkó, Berlin, Salzburg, Koppenhága és Bécs.

A részletekről itt tudnak tájékozódni.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Roman Babakin/Shutterstock

Ám Nagy-Britannia területén is számos hangulatos karácsonyi vásár közül is válogathatunk. Az Egyesült Királyság legszebb és legnagyobb karácsonyi vására

november 25-től december 24-ig várja a látogatókat, melyben megtekinthető a Mikulás faluja, elvarázsolt erdő, jégkunyhó, szuperszonikus vonat,

melyek a brit területekről egyenesen az Északi-sarkra repítenek. Kisgyerekes családoknak különösen ajánlott.

Forrás: DailyStar