Pozitív tartományba kúszott a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,51 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 16 487,90 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 20,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő gyógyszerpapírok kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

Az előző napi esés folytatásaként komoly mínusszal nyitott a BUX, a folyamatos vételeknek köszönhetően azonban délután a pozitív tartományba emelkedett az index, végül szinte nulla változással zárt - mondta el Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője.

Kifejtette, hogy a reggeli borús hangulat az amerikai tőzsde előző napi gyenge teljesítménye, továbbá a távol-keleti piacok erős esése hatására alakult ki. Az ázsiai, főként a kínai tőzsdeindexek esését azok a helyi lapértesülések váltották ki, amelyek szerint a kínai állami bankok visszafogják hitelezésüket, ez pedig a likviditás-bőség szűküléséhez vezethet.

A BUX az európai tőzsdékhez képest alul teljesített az emelkedésben - mondta a kereskedő, hozzátéve, hogy a magyar piac inkább "iránykereső" volt szerdán. A Richter 2 százalékot meghaladó esését véleménye szerint egy, a zárószakaszban teljesült eladási megbízás okozta, a papír árfolyama nap közben ennél szerényebb mínuszban volt.

Sőre Balázs szerint a piacok hangulatát csütörtökön meghatározhatja az amerikai jegybank jelentése az amerikai gazdaság központjainak állapotáról, az úgynevezett Bézs Könyv, amelyet közép-európai idő szerint szerdán este publikálnak.

A Mol 50 forinttal, 0,38 százalékkal 13 300 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 30 forinttal, 0,82 százalékkal 3675 forintra nőtt, forgalmuk 14,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,06 százalékkal 670 forintra emelkedett, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 755 forinttal, 2,08 százalékkal 35 550 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Szektortársa, az Egis árfolyama 107,2 millió forintos forgalom mellett 200 forinttal, 1,11 százalékkal 17 800 forintra esett.

A BUMIX 1703,02 ponton zárt szerdán, ez 1,33 pontos, 0,08 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.