Magyar Nemzet: nemzetbiztonsági kérdés lett a forint

Vágólapra másolva!
A kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt helyen szerepelt a "forint elleni támadás témája" - írja a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett, kormány közeli forrásra hivatkozva. A lap szerint döntés született arról, hogy felderítik a támadássorozat hátterében állók kilétét.
Vágólapra másolva!

Nemzetbiztonsági kérdésnek tekinti a kormány a magyar fizetőeszköz elleni "folyamatos támadást" - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap kormányhoz közeli forrására hivatkozva azt írja, hogy a téma a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt helyen szerepelt. Ezen - értesüléseik szerint - döntés született arról, hogy felderítik a támadássorozat okozóinak kilétét.

A nemzetbiztonsági kabinet általában kéthetente tart ülést, aminek tagja Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Martonyi János külügyminiszter, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A kabinet ülésére esetenként rendvédelmi és titkosszolgálati vezetők is meghívót kapnak.

A forint árfolyama az utóbbi időszakban látványosan gyengülni kezdett mind az euróhoz, mind a svájci frankhoz képest. Igaz, októberben még 290 forint alatt mozgott az euró ára, de az múlt héten elérte a 317 forintos szintet - újabb történelmi csúcsot döntve. A forint csütörtöki árfolyamának alakulását itt követheti figyelemmel.