ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


A Princess kitölti az életünket
2005. június 23., csütörtök, 11:14|Utolsó módosítás: 2005. június 23., csütörtök, 16:11

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A három csinos hercegnő már 6 éves kora óta zenél, és három nagylemezen van túl. A Társalgóban olvasóink kérdéseire elárulták, hogy tulajdonképpen nem is az ő ötletük volt az, hogy klasszikus zenei műveket dolgozzanak fel hegedűn, s hogy mindannyian drukkolnak Caramelnek, és - a férfirajongók nagy bánatára - nem szoktak pasizni. A lányok valami nagy-nagy meglepetéssel készülnek a szombati koncertjükre.


"Tíz éve ismerjük egymást" 1/4. oldal >>

- Mióta vagytok együtt? (kalamajka75)
- Augusztusban lesz négy éve, hogy az együttes létezik, de már tíz éve ismerjük egymást. Együtt jártunk iskolába, egy hegedűtanárunk volt, és a munka révén is ismerjük egymást (zenekarok, vonósnégyes, színház stb.).

- Mióta foglalkoztok zenéléssel? (girltb)
- 6 éves korunk óta.

Forrás: Fábián Évi

Nézd meg a Princess-lányokról készült galériánkat!


- Hogy jött az ötlet, hogy ilyen zenét játsszatok? (alexa-baba)
- Ez nem a mi ötletünk volt, egykori menedzserünk fejéből pattant ki az ötlet. A számokat már mi találtuk ki, pontosabban azt, hogy milyen klasszikus zenei műveket dolgozzunk fel. A lemezek repertoárját is mi találjuk ki. A klasszikus zenei művek ötletét - hogy melyiket játsszuk - a tanulmányainkból és Princess előtti zenekari élményeinkből gyűjtöttük össze, tehát azokat a dalokat, műveket választottuk ki, amelyek közel álltak a szívünkhöz és szívesen játszottuk.

- Külföldön merre szoktatok fellépni? (kalamajka75)
- Jártunk már Mexikóban, az Arab Emirátusok fővárosában, Londonban, Brüsszelben, Amszterdamban, Stockholmban, Olaszországban, Nizzában, Monte Carlóban , Szlovéniában, Horvátországban, Prágában és Németországban.

- Nagyon csinos hölgyek vagytok, de még élőben nem hallottam egyikőtöket sem hegedülni. Mi ennek az oka? (Robotpatkany)
- Kizárólag a tévészereplések playbackek, kivéve a Fábry-show, aminek a 100. adásán játszottunk. A tévében egyébként mindenki playbackel, mert sajnos nincs rá lehetőség, hogy egy-egy meghívott vendégnek több órán keresztül vagy akár több napig beállítsák a megfelelő hangzást, hangbeállást. Egyébként, csak hogy tudd, külföldön is minden zenei tévéshow-n playbackelnek. De ez a gördülékenység miatt van, és nem azért, mert nem tudnának élőben énekelni, zenélni. Hogyha nagyon kíváncsi vagy a hegedülésünkre, gyere el szombaton az élő nagykoncertünkre a Budai Parkszínpadra. A kisebb fellépéseink, amik általában 30 perc hosszúságúak, fél playbackek, tehát a hegedű minden körülmények között szól, az alap playbackről megy.

- Én a Jay Leno show-ban vagy az Ellen Degeneres-ben is élőzenét hallok-látok, de még a magyar Fábry show-ban is élőben játszik az állandó zenekar. Tehát a playbackre vonatkozó kifogásotokat nem érzem meggyőzőnek. Mi erről a véleményetek? (Robotpatkany)
- Olvasd el figyelmesebben az előző válaszunkat, mi is azt írtuk, hogy a Fábry show-ban velünk együtt mindenki élőben lép fel! De szerintünk nem kéne összehasonlítani egy talkshow-t egy zenés show-műsorral. A talkshow-ban általában az állandó zenekaron kívül maximum egy zenei produkció van, itt érthető módon van idő a hangbeállásra. Szemben a zenei műsorral, ahol egy este folyamán akár 15 előadó is felléphet, és idő hiányában nem lehet megvalósítani az élő hangzást. Gondold csak el, hogy egy művésznek szüksége lenne minimum egy óra vagy másfél óra hangbeállításra, ezt szorozd meg a művészek számával, plusz adjál hozzá két próbát az előadáson kívül - szerintünk ez rengeteg pénz, idő és energia. Valószínűleg ezért playbackek általában, hangsúlyozzuk: általában, a tévéshow-k.

- Milyen tanulók voltatok a suliban? (Osa666)
Ildikó: Nagyon rossz tanuló voltam, semmi más nem érdekelt, csak a zene, kicsit későn érő típus vagyok, most pótolom a hiányosságaimat.
Kriszta: Én is tanulhattam volna jobban, csatlakoznék Ildihez, én is igyekszem most pótolni az akkor meg nem tanult vagy már elfelejtett dolgokat, olvasással, illetve történelemtanulással töltöm a szabadidőmet.
Kriszti: Nem értem, miért, de jó tanuló voltam, pedig soha nem tanultam. A hegedű volt mindig a legfontosabb, néha bizony ellógtam a főiskolán is zenetörténet-óráról, csak azért, hogy még többet gyakorolhassak a hegedűn.


1/4 következő oldal >>

1. "Tíz éve ismerjük egymást"

2. "Nem jó dolog, hogy tingli-tangli zenékkel hülyítik az embereket"

3. "Caramelnek drukkolunk"

4. Szégyenlősek vagytok? Szoktatok monokinizni?Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor