ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Róth: Bizalmatlan légkörben nehéz eredményt elérni
2005. október 19., szerda, 17:28|Utolsó módosítás: 2005. október 20., csütörtök, 13:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ami a magyar labdarúgó-válogatottnak nem sikerült a világbajnoki selejtezők során, azt megcselekedte az U21-es csapat, amely óriási bravúrral kiharcolta a továbbjutást Eb-selejtezőcsoportjából. A pótkvalifikáció előtt álló együttes szövetségi edzője, Róth Antal a Vendégszobában elmondta, tanítványai legnagyobb erényének a csapategységet tartja. Az egykori pécsi válogatott védő elégedett pályafutásával, még résztvevőként sem tudja megfejteni, mi lehetett az 1986-os mexikói kudarc oka, s a kollegialitás elvében nem nyilatkozott Lothar Matthäus munkájáról.

U21: a siker titka a csapategység 1/3. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Gera Zoltán
Elindult a WBA magyar futball- csillagának a saját honlapja!


Megnézem, mit rejt!

Ajánlat
Percről percre - a legutóbbi 24 óra sporthírei
Ajánlat
Komáromi Tibor: Nem szégyen a karfiolfül
Képgaléria
Róth Antal a Vendégszobában

Linktár
Kurnyikovától Zidane-ig - sportos linkajánló
Fórum
Mondd el a véleményed - sportos fórumok!

Mit tart a mostani U21-es csapat erősségének és kit? (cool)
- Véleményem szerint válogatott szinten jónak mondható a csapat egysége, és elsősorban ebben látom a jó eredményeket. Nem szeretek külön-külön játékosokat kiemelni, hiszen minden mérkőzésen akad, aki jó és gyengébb teljesítményt nyújt. A hibát a labdarúgás velejárójának tartjuk, egyetlen játékosomról sem tételezem fel azt, hogy szándékosan játszik rosszul. Nagy erénye a csapatnak és a csapategységnek, hogy ezt a játékosok egymástól is elfogadják, hiszen így képesek a társaik megsegítésére.

Milyen eséllyel lépünk pályára az olaszok ellen? Van gyenge pontja az azzurrinak? Mi tudunk olyan erősek lenni, hogy akár ki is üssük őket? Amúgy szerintem nem... (holger_12)
- Minden csapatnak van gyenge pontja, még az erőseknek is, kérdés, hogy ez az egymás elleni meccseken mennyire tűnik ki. Valóban nem mi vagyunk az esélyesek, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne érhetnénk el sikert. Hogy ez megvalósuljon, számítunk azok támogatására, akik tudják, hogy nehéz feladat előtt állunk, ennek megoldásában segítségünkre lesznek.

Mi van akkor, ha kiverjük az olaszokat? (karl_boro)
- Labdarúgásunk ettől alapjaiban nem változik, azonban a részsikerek erőt adnak a mindennapi munkához, és a megtépázott önbizalmunknak sem árt. Éppen ezért fogunk mindent megtenni azért, hogy ne csak magunk számára legyen emlékezetes az olaszok elleni meccs.

Miben több az U21-es csapat a felnőttektől? Csak a szerencse, vagy valóban jobbak még ebben a korban? (holger_12)
- A szerencsének valóban nagy szerepe van egy sikerben, így van ez a mi esetünkben is. Az pedig, hogy ebben a korban jobbak vagyunk-e vagy sem az ellenfeleinknél, sokkal inkább egymást követő korosztályok eredményeinek összehasonlítása alapján lehetne megtenni. Minden ország életében van, hogy összejön egy-egy jó korosztály, amely eredményes is lesz. Jó, ha ez nem 10-20 évente van, ezen a tehetségekkel kell okosan gazdálkodni, s a felnőtt csapat számára előnyt kovácsolni.

Az U21-eseknél van világranglista? Hányadik helyen vagyunk? (C_REATiVE_)
- Igen, van erősorrend, ezeket az erősorrendeket csak sorsolás előtt  ismerteti az UEFA, illetve a FIFA. Éppen egy ilyen sorsolás előtt állunk, amikor a 2007-es Eb-selejtezőt fogják kisorsolni. Akkor tudok konkrét választ adni.

Kik a közeli jövő nagy Gerái? Mondana neveket és elmondaná a lehetőségeiket? (karl_boro)
- A játékossá válásnak is van folyamata, éppen ezért nagyon nehéz Magyarországon tehetségesnek tartott játékosról kijelenteni, hogy garantált a sikeres profi karrier is. Ezért nem lenne szabad, hogy akkora űr tátongjon a profi világ és a magyar futball között. Minden labdarúgásban dolgozó könnyebben áthidalhatná akkor a nehézségeket.

Már bocs, de ki az a srác a U17-eseknél, aki épp a Sampdoriánál játszik, és isteni tehetségnek tartják? Ő nem számít a jövő Gerájának? Nyilasi 17 évesen már válogatott volt, ha jól emlékszem... (karl_boro)
- A szélsőségekkel lehet igazából példálózni, általánosságban azonban nagyon ritka, ha valaki fiatalabb kora ellenére egy-egy korosztályt vagy akár többet is át tud ugrani. Természetesen ezeket a játékosokat útjukra kell bocsátani, hiszen mint az iskolában, egy év alatt több évnyi tananyagot is el tudnak sajátítani. Sajnos azonban nem ez a jellemző tendencia.

Ki az a játékos, akire már nem számíthat a következő selejtezősorozatban, mert kiöregszik? Ők potenciális jelöltek a nagyválogatottnál? (cool)
- A következő sorozatban nem játszhatnak már azok a játékosok, akik 1984. január elseje előtt születtek. Fülöp Márton, Regedei Csaba, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Czvitkovics Péter, Józsi György és Takács Zoltán, "kiöregszik" csapatunkból.

Az U17-esek között van egy-két hatalmas tehetség. Figyelemmel kíséri az ottani munkát? Kit tudna kiemelni abból a csapatból? (cool)
- A labdarúgó szövetségen belül egymásra épülnek a korosztályos képzések, és természetesen a szakvezetők figyelemmel kísérik a korosztályok munkáját. Így teszek én is, és remélem, hogy az egy-két tehetség hamarosan három-négy-öt-hat lesz. Hiszen a labdarúgást azok "adják el " a legjobban, akikért kijárnak mérkőzésre a szurkolók. Ezek pedig a tehetségek, később sztárok.

Mit gondol a velencei fociakadémiáról? Mikor érhet be az ottani munka? Ugyanez a kérdés az újpesti és a debreceni sulikkal kapcsolatban. (cool)
- Labdarúgásunk visszaesésében meggyőződésem szerint az játszotta a legfontosabb szerepet, hogy sorra szűntek meg a labdarúgópályák, amatőr futballcsapatok, ifi- és serdülőcsapatok. Az utánpótlásképzésben úttörő velencei/agárdi fociakadémia, az újpesti és debreceni focisuli jó kezdeményezés, de a klubok belügye. A labdarúgásunknak az használna leginkább, ha a megszűnt csapatokat, labdarúgópályákat elkezdenénk újraéleszteni.

Hol folyik ma Magyarországon a legjobb szakmai munka az utánpótlásban? Hol van az a hely, ahol nem sajnálják odatolni a pénzt? (krisztian_z)
- Valószínűleg ott folyik jó utánpótlás-nevelés, ahol az állandóságot tudják biztosítani, ahol évente legalább egy-két játékos a felnőttcsapat keretéhez tud kerülni és ott meg is állja a helyét. Szerencsére vannak ilyen csapatok.


1/3 következő oldal >>

1. U21: a siker titka a csapategység

2. "Bízom benne, hogy pozitív változások is lesznek"

3. "Egymás nélkül nehéz dolgunk van"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor