Webber nem tart a női konkurenciától

Vágólapra másolva!
Mark Webber, a Williams F1 ausztrál pilótája nem tartja elképzelhetőnek, hogy a nők is betörjenek a Forma-1-be. Az ausztrál alkalmatlannak tartja a gyengébbik nem képviselőit az autósport királykategóriájára.
Vágólapra másolva!

Katherine Legge volt az utolsó nő, aki vezethetett Forma-1-es autót. A téli teszteken részt vevő brit hölgynek azonban reális esélye már nem volt arra, hogy esetleg vezetői állást is kiharcoljon magának a száguldó cirkuszban. Webber úgy tartja, hogy a jövőben ez Legge-hez hasonlóan egyetlen női próbálkozónak sem fog sikerülni.

A Forma-1-hez nagyon közel volt még Danica Patrick, aki jelenleg a tengeren túli IndyCarban versenyez. Az amerikai azt állította, hogy európai lehetőségeket is kínáltak számára, de ő nagyon jól érzi magát az IRL-ben. "Nem lenne túl ideális számomra, ha hosszú időt töltenék a barátaimtól és a családomtól távol."

"Nem látok rá esélyt, hogy a jelenlegi helyzet gyökeresen megváltozna"-mondta Webber. "Ha az utcán valaki őrült módjára vezet, az általában csak férfi lehet. A nők túl sokat logikáznak ehhez a műfajhoz."

Női konkurenciára tehát nem számít Webber, fiatal tehetségek viszont annál inkább ellephetik a sportágat. Az ausztrálnak történetesen Nico Rosberg személyében 20 éves csapattársa van: "Nico nagyon érett a korához képest. Fokozatosan javul, de remélhetőeleg nem viszi túlzásba"- jegyezte meg viccesen Webber, attól tartva, hogy az ifjú titán hamarosan túltesz rajta.

"De Robert Kubica is nagyon jó benyomást tett rám. Különösen azzal nyűgözött le, ahogyan a számára teljesen ismeretlen pályákat megtanulja"- dícsért a Williams tesztpilótáját a 29 éves ausztrál.