A Williams Malajziában is folytatná a remeklést

Vágólapra másolva!
A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj egyik legkellemesebb meglepetését a Williams-istálló nyújtotta, hiszen a tavaly csak vergődő alakulat jól szerepelt és pontokat is szerzett. A két pilóta, Nico Rosberg és Alexander Wurz bizakodva várja a következő versenyt.
Vágólapra másolva!

A Melbourne-ben a két pontot érő hetedik helyen célba érő Rosberg révén a Williams máris túlszárnyalta a tavalyi mélyrepülést, ráadásul a folytatás is hasonló jókat ígér. Ugyanis a hétvégi nagydíj helyszínén, Sepangban tavaly a Rosberg-Webber páros az előkelő 3. és 4. rajtkockát szerezte meg. Igaz, akkor mindketten kiestek, de az idei konstrukció lényegesen megbízhatóbb, mint a tavalyi volt.

Éppen ezért a fiatal Rosberg is bizakodva várja a vasárnapi megmérettetést: "Jó emlékeim vannak tavalyról Malajziával kapcsolatban, a sepangi pályán akkor debütáltam. Nekünk, pilótáknak tetszik ez a ring, hiszen a vonalvezetésében egy kicsit az összes többi pálya is felfedezhető, sok gyors és lassú kanyar váltogatja egymást."

"Ami viszont nagyon keménnyé teszi a Maláj Nagydíjat, az a nagy hőség és a magas páratartalom. Viszont erre is felkészültem, és már nagyon várom a versenyt, ahol a csapattal jó eredményt szeretnénk elérni"- fejezte bizakodóan a mezőny legfiatalabb tagja.

A 21 éves Rosberghez hasonlóan rutinos csapattársa, Alexander Wurz is izgatottan várja az idei szezon második versenyhétvégéjét. "A maláj pálya igazán nagyszerű. Nehéz karakterisztikája van a kanyarok sorrendje miatt, de azóta nagyon kedvelem, amióta először autóztam rajta. Nagy a kihívás, nehéz megtalálni az optimális beállításokat és sok pilóta a hőséggel is nagyon megszenved."

"Én kemény edzésekkel készültem erre a versenyre. A múlt heti tesztek alatt két nap összesen 200 kört tettem meg, és az autó megbízhatósági szempontból jelesre vizsgázott az extrém körülmények között is. A versenyszimulációk is jól sikerültek, és bár a tényleges teljesítményünket a hétvége előtt nem tudtuk felmérni, mégis biztos vagyok benne, hogy ismét egy jó futamot fogunk produkálni"- tette még hozzá az osztrák.