Raikkönen jó, de Brawn szerint még idő kell neki

Vágólapra másolva!
A Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn úgy véli, hogy az olasz csapat színeiben az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerő Kimi Raikkönennek még mindig időre van szüksége ahhoz, hogy beilleszkedjen és igazán kibontakozhasson.
Vágólapra másolva!

Raikkönen a McLarent öt év után a tavalyi szezon végén hagyta el, és első ferraris versenyén rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott, és három futam után a pilóták pontversenyében is élen áll, két kollégájával karöltve.

Miután a Ferrari a finn pilótát szerződtette a hétszeres világbajnok Michael Schumacher pótlására, sokan féltették Raikkönent. Ráadásul csapattársa, Felipe Massa a téli holtszezonban és az idei futamokon is gyorsabb volt nála, ám mégis a Jégember áll jobban a tabellán.

Ross Brawn tavaly még együtt dolgozhatott Massával, így jól ismeri a brazil, éppen ezért biztos benne, hogy a duó káprázatos csatákat fog vívni egymással: "Felipe remekül hajrázott tavaly, és ahogyan én tudom, a téli felkészülés során is rengeteget fejlődött"- méltatta a brazilt a műszaki zseni.

"Nagyon erős ellenfél, hiszen jól ismeri a csapatot, sok tapasztalata van a Bridgestone gumikkal és az autóval is. Persze Kimi is nagyon gyors, de neki még szüksége van egy kis időre, amíg Felipe szintjére jut. Hiába jó a csapat, ha valaki oda kerül, fel kell vennie a ritmust. Ehhez pedig idő kell."

"De izgalmas párharc lesz kettejük közt, ez egészen biztos. Két hasonló képességű pilótáról van szó, így mindig csak a pillanatnyi forma fog dönteni, hogy éppen ki a jobb"- tett még hozzá Brawn, aki most leginkább a pihenéssel foglalkozik, de már gondolkodhat azon, hogy melyik csapathoz térjen vissza a következő szezonban.