Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Újabb hőhullám közeledik

Vágólapra másolva!
Ismét nyári idő köszönt ránk. A szikrázó napsütésben átlagos hőmérsékletekre számíthatunk. Az igen erős UV-sugárzás miatt érdemes a fejünket is védeni a káros napsugaraktól. Csütörtöktől már kánikulai melegben lesz részünk.
Vágólapra másolva!

A kontinens atlanti partjait egy hidegfront hűsíti. Hűvösebb idővel találkozhatunk Északkelet-Európában is. A kontinens többi részén általában nyári idő honol. Franciaországban helyenként a 35 fokot is meghaladja a hőmérséklet, de néhol heves délutáni zivatarok alakulnak ki. A Kárpát-medence fölé anticiklon helyeződik, a felhők egyre jobban elkerülik térségünket, mely felhőfilmjeinken is jól kivehető.

Kedden délelőtt legfeljebb a déli megyékben lesz eleinte kevés felhő, az ország nagy részén szikrázó napsütés melegíti a levegőt. Délután is csak átmenetileg jelennek meg kis gomolyfelhők az égen. A légmozgás mérsékelt marad. Az ismét nyárira fordult időben 25, 28 fok közötti kellemes hőmérsékletekre számíthatunk, mely nagyjából megfelel a sokéves átlagnak.

A friss hajnalt követő, mérsékelten meleg, napos nyári idő igen jó hatással van közérzetünkre. Az UV-sugárzás ugyanakkor 11 és 15 óra között rendkívül erős. A nyári öltözetünk megválasztásánál érdemes ügyelni arra, hogy a fejünket is védjük a káros sugaraktól. A napolajak használata nem mindig vezet célra. A közlekedésben is az erős napsugárzás lesz zavaró, különösen reggel és közvetlenül naplemente előtt.

Szerdán a nap nagy részén felhőtlen lesz az ég, legfeljebb délután jelennek meg átmenetileg gomolyfelhők. A szél mérsékelt marad. Kora délután 26, 29 fokra melegszik a levegő.

Csütörtöktől kánikulára számíthatunk. Az általában zavartalanul napos délelőttöket követően délutánonként is legfeljebb kevés gomolyfelhő áll a napsugárzás útjába. Országszerte 30 fok felett tetőzik a hőmérséklet.

Természetes vizeink hőmérséklete ismét emelkedik. Jelenleg 22-24 fok között alakul, de már szerdán elérhetik a tavak a 25 fokot. Egész héten lehet a folyókban és tavakban fürödni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről