Így lehet konyhakertje a panellakás erkélyén

Vágólapra másolva!
Ne keseredjen el, ha nem kertesházban él: a legfinomabb zöldségfélék, sőt, egyes gyümölcsök is gond nélkül megteremnek cserépben vagy balkonládákban, így a világon semmi akadálya annak, hogy belevágjunk a kertészkedésbe, és ne kelljen többé a szupermarketekben sorban állni friss fűszerekért vagy szendvicsalapanyagért. Némi időráfordítással isteni, lédús paradicsomot, paprikát, snidlinget, vagy akár spenótot nevelhetünk, és mennyivel jobb érzés saját termesztésű zöldségfélét fogyasztani! Mutatjuk tehát azokat a zöldség-és gyümölcsfajtákat, amelyek termesztéséhez nem kell sok hely, nem különösebben igényesek, egyszerűen termeszthetők, így akár pici erkélyen, kezdő kertészként is kedvet kaphatunk hozzá.
Vágólapra másolva!

Fűszernövények

Ha még sosem próbáltuk a balkonkertészkedést, a fűszernövények termesztése a legjobb módja annak, hogy elkezdjük, ugyanis igen kisigényűek, mind a helyet, mind pedig a gondoskodást illetően. 

A snidling, petrezselyem, citromfű, bazsalikom és oregánó, sőt még a salátanövényként is népszerű rukkola is megterem kis helyen, és viszonylag kevés gondoskodást igényelnek,

olyannyira, hogy akár egy tejfölös dobozban is megteremnek. Így mindenünk meglesz egy finom olasz tészta, zöldségleves, saláta vagy pizza ízesítéséhez, nem kell többé szárított porokkal helyettesítenünk a friss fűszernövényeket.

balkon, láda, zöldség
Fotó: kay fochtmann / Shutterstock/kay fochtmann