Vágólapra másolva!
A következő hétvégén Olaszországba, Imolába érkezik a Forma-1-es mezőny, ahol az Emilia Romagna Nagydíjat rendezik majd azon a helysínen, ahol 30 évvel ezelőtt a legendás brazil halálos balesetet szenvedett.

30 év telt el azóta, hogy Ayrton Senna halálos balesetet szenvedett, de nem halványul az emléke és a tragédia a mai napig együtt él az F1-es mezőnnyel. A csapatok és a pilóták tavaly nem versenyezhettek ezen a helyszínen, mert árvíz sújtotta a környéket, így nem akarták ezzel is terhelni a mentésben és a helyreállításokban segédkező hatóságokat, végül úgy döntöttek, kihagyják azt a hétvégét 2023-ban.

21 anos da morte de Ayrton Senna
Újra megelevenedik Ayrton Senna legendás sárga sisakfestése
Fotó: Brazil Photo Press via AFP / Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS

Egy év kihagyással térnek vissza a versenyzők, akik közül Pierre Gasly, az Alpine versenyzője egy Ayrton Senna által inspirált sisakban fog versenyezni az Emilia Romagna Nagydíjon. Az évforduló és a helyszín is egyértelművé tette, hogy többen is lesznek, akik majd megemlékeznek a legendáról, aki a 30 évvel ezelőtti imolai futamon szenvedett halálos balesetet.

Az Alpine pilótája, Pierre Gasly már vezethette korábban a brazil első versenyautóját Silverstone-ban, ezúttal pedig a sisakfestését veszi majd ”kölcsön”. A híres sárga sisak végigkísérte Ayrton Senna teljes F1-es pályafutását, a francia pilóta pedig szinte tökéletesen ugyanolyan festéssel készül majd a következő versenyhétvégére, amit meg is mutatott a követőinek.

„Tisztelettel adózok majd az F1 valaha volt egyik legjobb pilótája és személyes példaképem emléke előtt Imolában. Különleges Senna sisakot viselek majd, ami Ayrton örökségét hivatott szimbolizálni. Óriási inspirációt jelentett nekem, amikor elkezdtem gokartozni és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy vezethettem az első F1-es autóját Silverstone-ban, pár appal ezelőtt” – írta Gasly a közösségi oldalán és több képet is mellékelt.

Gasly azt is elárulta, hogy a hétvége után a sisakot jótékony célból elárverezteti majd és a befolyó összeg az Ayrton Senna Intézethez kerül majd Brazíliába.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.