Így néz ki az orosz elnöki luxusterepjárója - fotó

Aurus Komendant
Vágólapra másolva!
Az orra Rolls-Royce, a hátulja Bentley: elegáns, de nem túl egyedi a Komendant nevű szabadidő-autó.
Vágólapra másolva!
Forrás: Rospatent

A szellemi tulajdonokkal, szabadalmakkal foglalkozó orosz szövetségi intézmény, a Rospatent tette közzé az Aurus Komendant első képeit, amelyekből már jól látható, hogyan is fog kinézni a delegációkba szánt luxusterepjáró és a polgári változata.

Forrás: Rospatent

Az orosz állami forrásokból kifejlesztett Unified Modular Platform alapra épülő Aurus luxusmodellek közül elsőként a Senat nevű négyajtós szedán mutatkozott be, amelynek első, hosszított, páncélozott példányát Vlagyimir Putyin orosz elnök kapta meg 2018-ban. A

mindössze 120 példányban készülő Rolls-Royce másolat

polgári változatának gyártása idén kezdődött el Oroszországban, egy előszériás példányt tavaly már mi is megnézhettünk a Genfi Autószalonon.

Forrás: Rospatent

Aki már látta a Senatot, annak nem okoz majd nagy meglepetést a krómmal gazdagon díszített Komendant megjelenése, mivel az orruk szinte teljesen megegyezik.

A legnagyobb különbség a SUV kombiszerű farkiképzése,

amely a modellfrissítés előtti Bentley Bentaygáéra hasonlít, de még annál is konzervatívabb, és talán elegánsabb is.

Forrás: Rospatent

Műszakilag nem különbözik a Komendant a Senattól, ugyanazt a 4,4 literes, hibrid hajtással kiegészített, Porsche és Bosch segítséggel kifejlesztett, biturbó V8-as benzinmotort használja, amely

598 lóerőt és 880 Nm-t ad le.

Természetesen mind a négy kerék meghajtott, az erő kilencfokozatú automatikus váltón keresztül jut el hozzájuk. A légrugós felfüggesztést úgy programozták a Komendantnál, hogy alaphelyzetben 20 centis hasmagasságot biztosítson, ami persze lehet kevesebb vagy több is, a magasság állítható az igények függvényében.

Aurus Komendant Forrás: Rospatent

A luxusterepjáró kis szériás gyártása várhatóan 2022-ben kezdődik meg, de Putyin valószínűleg már jóval előbb kap egy páncélozott példányt.

Forrás: Rospatent

A Komendant mellett a szintén fejlesztés alatt álló Aurus motorkerékpárról is közölt képeket a Rospatent. A Kalasnyikov közreműködésével fejlesztett kétkerekű modern LED lámpákat, állítható dőlésszögű szélvédőt és masszív vázat kapott. A végleges változat állítólag elektromos hajtással lép majd piacra 2-3 év múlva.