Vágólapra másolva!
Válságos év volt a 2009-es a moziban látható erotika szempontjából is, a filmkészítőknél pedig csak a magyar forgalmazók bizonyultak prűdebbnek, hiszen az év egyetlen valamirevaló botrányfilmjét, az Antikrisztust be sem hozták. Ezért aki szenvedélyt akart látni a vásznon, be kellett érje kanos öregekkel vagy viccesre vett jelenetekkel. Mielőtt azonban mindenki végleg lelankadna, adjunk hálát az égnek Kate Winsletért és Penélope Cruzért.
Vágólapra másolva!

5. Kilencedik mennyország / Brüno

Forrás: [origo]
Brüno | Nézd meg a szexjelenetet! (18+)

Szubjektív, hogy ki mit tart egy jó szexjelenet legfőbb ismérvének, de azt kevés emberről feltételezzük, hogy német nyugdíjasok szeretkezésétől vagy egy meleg karikatúra sokkolónak szánt családi életétől indulna be. Mégis, Andreas Dresen rendező intelligens és megható filmjének naturalista szexjeleneteiről, valamint Sacha Baron Cohen szobabiciklis és pezsgősüveges polgárukkasztásáról annyit mindenképpen el kell ismerni, hogy emlékezetesek.

+ + +

4. Halálos közellenség 2


Csak Vincent Casseltől vesszük be, hogy miközben a fél világ őt üldözi, lazán beszambázik egy kávézóba és egy pohár ital után már ott liheg rajta Ludivine Sagnier. Ráadásul kopasz is ebben a jelenetben és gyémántokat is csak később vesz a csajnak.

+ + +

3. California Dreamin'

Forrás: [origo]

Aki a szokásos kelet-európai nyomasztást várja a nálunk egy hete bemutatott újabb román sikertörténettől, meg fog lepődni, mert a California Dreamin' vicces, izgalmas és még egy szépen megkomponált érzéki jelenetet is tartalmaz, amelyben egy Romániában rekedt amerikai katona tapasztalja meg a helyi vendégszeretetet. A takaros kis román menyecskével köztük felizzó szenvedély végül szó szerint kicsapja a biztosítékot.

+ + +

2. A felolvasó


Ezt az esetlen kamaszfiút ugyan egész életében töprengésre ítélte a sors náci bűnökről és analfabétizmusról, de mégis egy olyan nőtől tanulta meg a testi szerelem minden csínját-bínját, aki úgy néz ki, mint Kate Winslet, szóval annyira nem kell sajnálni.

+ + +

1. Megtört ölelések

Forrás: [origo]

Pedro Almodóvart többek között azért is szeretjük, mert 5 perc alatt két szögesen ellentétes, de egyenlő mértékben érzéki ágyjelenetet képes bemutatni, úgy, hogy egyik sem felesleges vagy erőltetett. Tudja mit kell megmutatni (Penélope Cruz minden porcikája), mit kell lepedő alá rejteni (öreg tata), mikor kell mellekre és mikor kell arcokra közelíteni. Bár megjegyzendő, hogy az arcokra fókuszáló beállítást már elsütötte a Kötözz meg és ölelj! szeretkezéseinél, mégsem csoda, hogy Csányi Sándor is ezektől a jelenetektől lélegzett szaporábban tavaly.

Különdíjak:

A legröhejesebb szexjelenet: Watchmen - geekek millióinak nedves álmait döntötte romba ez a jelenet, lehet, hogy jobb lett volna, ha örökre csak a fantáziára bízva marad, hogy hogyan szexelnek a szuperhősök.

Kivehetetlenül sötét szexjelenet a Watchmen című filmből

A legjobb felöltözve előadott szexjelenet: Kettő ilyen is van A szabadság útjai-ban, az egyik a konyhaszekrény előnyeit demonstrálja (Kate és Leo tizenegy évvel a Titanic után), a másik lehangoló, de hatásos (egy részeg kétperces a szomszéddal a kocsiban).

Filmek, amikre ráfért volna egy normális szexjelenet: Benjamin Button különös élete, Az időutazó felesége, Chéri, Poligamy, Avatar