Jöhet a médiaadó

Vágólapra másolva!
A meteorológiai törvénytervezetben jelenleg az áll, hogy az Országos Meteorológiai szolgálatot média-különadóból finanszíroznák. A törvény még csak közigazgatási egyeztetés alatt áll.
Vágólapra másolva!

Idén július 1-jétől 0,5 százalékos adót vetne ki a Vidékfejlesztési Minisztérium a médiacégekre. A Kormány.hu oldalon február 28-án jelent meg a készülő meteorológiai törvény legújabb tervezete, ami jelenleg közigazgatási egyeztetés alatt áll, azaz még nem végleges.

A tervezet 14. paragrafusában az áll, hogy "a médiaszolgáltató az éves reklámbevételéből meteorológiai szolgáltatási díjat fizet", aminek díja az éves reklámbevételének 0,5 százaléka.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat részére megfizetett díj az OMSZ saját bevétele, amely nem vonható el, és arra a Magyarország költségvetéséről szóló törvény által előírt tartalék-, maradványképzési és befizetési kötelezettség nem vonatkozik - áll a tervezetben.

A törvénytervezet szankciót is előírna a médiacégek számára. Ha a médiaszolgáltató a fizetési kötelezettségét határidőre nem teljesíti, a médiaszolgáltató előző üzleti évi nettó árbevétele 0,8 százaléka minősül adók módjára behajtandó köztartozásnak.