Veszik az európai részvényeket

Vágólapra másolva!
Jó formában vannak a tőzsdék a Fed esti kamatdöntése és eszközvásárlási programról szóló döntése előtt.
Vágólapra másolva!
  • Az európai piacokon szép emelkedéseket lehet látni, 0,3-0,8 százalékkal emelkednek az indexek, amire az elmúlt napokban-hetekben látott visszafogottabb teljesítmény után szüksége is lehet a piacoknak. Főleg a kínai "stimulus" hozta vissza a jó hangulatot a tőzsdékre.
  • Az európai inflációs adat sem sikerült viszont rosszul, éves alapon 0,4 százalékkal növekedtek augusztusban a fogyasztói árak, holott az elemzők csak 0,3 százalékkal számoltak. Ezzel együtt a deflációs félelmek persze aligha múltak el.
  • A magyar tőzsdén egyelőre az OTP és a Richter visszafogott teljesítményt mutat, és a keddi záróértéke közelében mozog.
  • A Magyar Telekom viszont 380 forinton is megfordult, jelenleg pedig 1,1 százalékkal tud emelkedni. A Mol szintén inkább erősebbekhez tartozik, az utóbbi napok jó formája után ma 0,3 százalékot erősödve a 12 500 forintos szint közvetlen közelében jár.
  • A BUX így 0,2 százalékos emelkedésre képes, igaz, a forgalom alig 1,3 milliárd forintot tesz ma ki. A forint közben stabil valamennyi devizával szemben, 314 alatt járunk az euróval szemben.