Vágólapra másolva!
Miközben sajtóhírek szerint a Miami Nagydíj után beindulnak a tárgyalások a Red Bull háromszoros Forma-1-es világbajnoka, Max Verstappen és a Mercedes között, a Verstappen-családdal kapcsolatban lévő Tom Coronel arról beszélt, milyen szempontokat kell mérlegelnie a holland pilótának.

Max Verstappen gőzerővel robog zsinórban negyedik Forma-1-es világbajnoki címének megszerzése felé, azonban már a szezon elején felröppentek olyan hírek, miszerint távozhat a holland pilóta a Red Bulltól. A találgatások Verstappen jövőjével kapcsolatban aztán új szintre emelkedtek, miután napvilágot látott az a hír, miszerint a Miami Nagydíj után megkezdődnek a tárgyalások Verstappen és a Mercedes között.

Forma-1, Red Bull, Adrian Newey, Max Verstappen, Helmut Marko
Verstappen állítólag nem élvezi a helyzetet a Red Bullnál
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Sajtóhírek szerint évi 150 millió eurós fizetést készül ajánlani Verstappennek a Mercedes, és bár Jos Verstappen azt mondta, hogy fia egyelőre jó helyen van, mert gyors autóban ül, de ő is hozzátette, hogy 2026-ra is gondolniuk kell, amikor változhat a helyzet. Az 58-szoros futamgyőztes pilóta szerződése 2028 végéig szól a Red Bullnál, és állítólag a csapaton belül viszályok miatt nem szívesen töltené ki a kontraktusát.

Verstappen nem élvezi a helyzetet a Red Bullnál

A RacingNews365 podcastműsorában Tom Coronel holland autóversenyző és Ruud Dimmers Forma-1-es szakértő beszélgetett Verstappen jövőről, a Verstappen családdal jó viszonyt ápoló Coronel pedig biztos benne, hogy a világbajnok csapatot fog váltani.

"A pletykált szerződéssel egy márka nagykövetévé válnak, ami mindig más szint. Közben pedig gondoljunk egy pillanatig a jövőre, összeadódnak a dolgok. Meg fogja nyerni a világbajnoki címet a következő két évben, majd ott ül 2026-ban ebben a csapatban. Úgy látom, hogy az élvezeti faktor egy kicsit eltűnt, Max csak csinálja a maga dolgát, de nem élvezi a helyzetet többé a Red Bullnál. Ez sok mindenből látszik" – mondta Coronel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.