Tiborcz nélkül is tud nyerni az Elios

Tiborcz Orbán
Vágólapra másolva!
Az Eliosnak Tiborcz István nélkül is jól megy, ezúttal a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek szállíthat világítási eszközöket.
Vágólapra másolva!

A Közbeszerzési Értesítő szerint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hatásvilágítási és díszkivilágítási eszközöket és berendezéseket vásárolt uniós forrásokból, összesen nettó 203,8 millió forintért. A szerződést két részre bontották:

  • fényszabályozó vezérlőpultok, hagyományos és intelligens hatásvilágítási fényvetők és tartozékaik szállítása, valamint
  • hatásvilágítási és díszkivilágítási eszközök és berendezések beszerzése, épület díszkivilágítási fényvetők és tartozékaik szállítása.

Az elsőt a Pelyhe Kft. nyerte nettó 160 millió forintos ajánlatával, míg a másodikat az ELIOS Innovatív Energetikai Zrt. nettó 43,8 millió forintért.

Tiborcz kiszállt

Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István április 28-ai hatállyal értékesítette közbeszerzéssel kapcsolatba hozható érdekeltségeit. Az értesítőben most megjelent hirdetmény szerint a nyílt eljárás eredményéről már jóval ez után, június 3-án döntöttek.

Tiborcz István a miniszterelnök apóssal Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Tamásiban nyertek legutóbb

Az Elios legutóbb Tamásiban tudott közbeszerzést nyerni: a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tendert 193,3 millió forintos ajánlatával húzta be, még az előtt, hogy Tiborcz István bejelentette volna, hogy kiszáll a cégből.

Az Elios sorra nyeri a közbeszerzéseket

Az elmúlt hónapokban több olyan hirdetmény is megjelent a Közbeszerzési Értesítőben, ahol a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tendert az Elios nyert meg: Cegléden, Sárváron és Ajkán is dolgozhat Tiborcz István egykori cége, de ezenfelül Alsópáhoktól Vácig szinte mindenhová az Elios viszi a LED-es fényforrásokat.

A cégnek mostanában elég jól megy a szekere,

erről bővebben itt olvashat. Az Elios tavaly szűk 5 milliárd forintot nyert a közbeszerzéseken, idén az év eddig eltelt részében már 4 milliárd felett jár.