Újabb stadion pályavilágítására nyert munkát Orbán veje

foci
Vágólapra másolva!
Az Elios Zrt. az Ajka 2015 Konzorcium tagjaként 108,56 millió forintot kap az ajkai labdarúgó stadion pályavilágításának kivitelezésére.
Vágólapra másolva!

Az ajkai önkormányzat által kiírt tenderen az Elios a Roneko Kft.-vel közösen pályázott az eredetileg 110,88 millió forintra becsült munkára, derült ki a közbeszerzési értesítőből.

Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cégén kívül két másik cég is pályázott – a W-JET Technology Kft. és a Lisys-Project Kft. –, az ugyanakkor nem derült ki a hirdetményből, hogy ők mennyiért vállalták volna a kivitelezést.

Kisvállalkozás

Az értesítő szerint egyébként az Elios Innovatív Energetikai Zrt. kisvállalkozásnak minősül, ahogy a Roneko Kft. is.

Újpesten is dolgozhatnak

Korábban az Elios nyerte az újpesti futballstadion pályavilágításához kapcsolódó munkákat is: a Szusza Ferenc Stadion színes tévés közvetítésre alkalmas világításának rekonstrukciójára 109,9 millió forintot nyert.

Tiborcz István cégének a héten az ajkai közbeszerzés már a harmadik győzelme volt: a hétfői értesítőben egy félmilliárdos ceglédi siker, míg szerdán egy 280 milliós sárvári tenderen tudott győzni az Elios. Mindkét közbeszerzést közvilágítás korszerűsítésére írták ki.

Tarolnak

Az Elios az elmúlt hónapokban több olyan közbeszerzésen is nyerni tudott, ahol a közvilágítás korszerűsítésére írtak ki tendert: Alsópáhoktól Vácig szinte mindenhová az Elios Zrt. viszi a LED-es fényforrásokat. A cégnek mostanában elég jól megy a szekere, erről bővebben itt olvashat.