A vezérigazgató nekiment a saját bónuszának

Tidjane Thiam, Credit Suisse
Vágólapra másolva!
A Credit Suisse svájci nagybank vezérigazgatója bejelentette, hogy lemond bónuszának egy részéről. Tidjane Thiam arra hivatkozva döntött így, hogy a vállalat 2008 óta a legnagyobb éves veszteségről számolt be.
Vágólapra másolva!

„Arra kértem az igazgatótanácsot, hogy jelentősen csökkentse a bónuszomat” – idézte magát Thiam a közleményében. Thiam kiemelte továbbá, hogy a menedzsmentcsapaton belül az ő javadalmának csökkentése lesz a legnagyobb mértékű – írja a CNBC. A vezető hangsúlyozta,

nem kérhet úgy másoktól áldozatokat, hogy ő maga nem hozza meg ezeket.

A közlemény egyébként nem pontosítja, hogy mekkora összegről van szó, csak a „jelentős csökkentés” kifejezést használja.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Mindez azután következett be, hogy a Credit Suisse 2,4 milliárd svájci frankos (2,38 milliárd dollár) adózás előtti veszteségről számolt be. A nettó veszteség így az egész évre nézve 2,9 milliárd frank volt, ami a legrosszabb teljesítménynek számít 2008 óta.

Thiam egyébként 2015 júliusában vette át a vezetést Brady Dougantől. Ezt követően a stratégiája értelmében igyekszik csökkenteni a költségeket, és visszafogni a pénzintézet befektetési banki üzletágát.

A közlemény végén Thiam megjegyezte, hogy noha lemondott bónuszának egy részéről, az igazgatótanács mégis igyekezett tudomására hozni, hogy

„az emberek elégedettek a munkájával”.