Újabb cég hagyja ott a BÉT-et

Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én Budapesti Értéktőzsde
Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én
Vágólapra másolva!
Újabb cég vonul ki a Budapesti Értéktőzsdéről, írja a BÉT a honlapján. A Plotinus január 6-án felfüggeszti részvényei tőzsdei kereskedését. Tegnap az Externet jelentette be, hogy kivezeti törzsrészvényeit a BÉT-ről.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt szűk 6 évben a Plotinus Holding Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde egyik sikertörténete volt - írták. A bevezetéskori 1525 forintos árfolyamról 5900 forintig emelkedett a részvények értéke, amely közel éves 26 százalékos hozamnak felel meg.

A bevezetés utáni 400 millió forint körüli kapitalizáció mára megközelítette az 5 milliárd forintot. Ez azonban nehézségeket is okozott: a reálgazdasági tevékenységek arányát nem tudták olyan ütemben növelni, ahogyan szerették volna.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tőzsdei jelenléttel járó kötelezettségek egyre komolyabb erőforrásokat kötöttek le, miközben az nem járt jelentősebb előnnyel – írták.

A társaság igazgatótanácsa az javasolja a részvényeseknek, hogy döntsenek a Plotinus Holding Nyrt. részvényeinek tőzsdei kivezetéséről.

Tegnap az Externet jelentette be, hogy kivezeti törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. a január 2-án megtartott rendkívüli közgyűlésen hozott döntése alapján. A kivezetés tervezett időpontja 2017. április 28-a.