Elárulta a hétszeres lottónyertes, hogy szerinte mi kell a szerencséhez

Powerball jackpot
Vidalia, Georgia / USA - May 27, 2019: A close-up of an array of the official unmarked and unused game numbers sheets for Georgia's Powerball Lottery game set on plain white background.
Vágólapra másolva!
A floridai Richard Lustig több mint 1 millió dollárral gazdagodott, miután hétszer is nyert a lottón, és állítása szerint azután kezdett el nagy összegeket nyerni, hogy kitalált egy saját "receptet".
Vágólapra másolva!

Hétszer vitte el a főnyereményt

Az Orlandóban élő Richard Lustig 1993 és 2010 között hétszer is elvitte a fődíjat az állami lottójátékokon egy saját maga által kidolgozott módszernek köszönhetően.

Nyereménye összesen 1.052.205 dollár volt, amibe beletartozott a 2002-ben elnyert 842.152,91 dolláros jackpot is.

A lottónyertes azt állította, hogy nem pusztán a szerencse tette őt milliomossá. 2018-ban bekövetkezett halála előtt elárulta, hogy állandóan veszített, mielőtt kitalálta volna azt a "receptet", amivel - saját maga szerint - nagyobb esélyt kapott a nyerésre.

Elmondta, hogy hosszú időn keresztül minden egyes nap lottózott, mielőtt híressé vált volna a sorozatos nyereményeivel, de az első években még kevés sikert ért el.

Sikerének titkairól Lustig 2016-ban a Forbesnak így nyilatkozott: "Amikor a lottó megjelent Floridában, én is úgy voltam ezzel, mint mindenki más: vegyünk lottószelvényt, nyerjünk egy csomó pénzt, hagyjunk fel a munkával, halmozzuk az élvezeteket, vásároljunk egy jachtot és járjuk be a világot."

Eleinte a többséghez hasonlóan ő is bármilyen terv, vagy módszer nélkül, véletlenszerűen töltötte ki a szelvényeket, és sosem nyert. De úgy gondolta, kell lennie egy módszernek, amivel növelheti az esélyeit, és minden alkalommal, amikor valami bevált, leírta, míg végül kialakult az a stratégia, amellyel hétszer is nyert.

Mi volt a siker receptje a férfi szerint?

Az első szabály, amit követett, az volt, hogy távol tartotta magát a számítógépek által generált tippszámoktól, amelyek szerinte a legkisebb nyerési esélyt kínálják. Elárulta, hogy a legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek a játék során, és amit ő mindig elkerült: a születési dátumok vagy évfordulók felhasználása a számok kiválasztásához.

A Powerball a szerencsejáték egyik formája az Egyesült Államokban Forrás: Shutterstock

Lustig azt javasolta, hogy a számítógépek által generált tippek vagy a születésnapok számai helyett szánjunk időt a "nyerő" számok kitalálására, és minden játékban ragaszkodjunk is hozzájuk, továbbá használjunk más-más számkombinációt, ha egynél több szelvénnyel játszunk.

A sikerhez az is feltétlenül szükséges szerinte, hogy folyamatosan játsszunk, és lehetőleg egyetlen sorsolást se hagyjunk ki.

Utolsó és egyben legfontosabb tanácsa az volt, hogy

soha ne váljunk a szerencsejátékok függőivé, és mindig csak annyit költsünk rá, amennyit még nyugodt lelkiismerettel megengedhetünk magunknak.

A férfi utolsó nyereményét követően könyvet is írt a szerencsejátékban szerzett tapasztalatairól.

Richard Lustig, aki hétszer vitte el a főnyereményt a lottón:

Hogyan működik a szerencsejáték Floridában?

A szerencsejátékoknak egyébként változatos történelme van az Egyesült Államokban. Bár a szövetségi törvények szerint legális, az államoknak lehetőségük van arra, hogy korlátozzák vagy teljesen betiltsák azok különböző formáit.

A legtöbb államban az állami lottójátékok készpénzes nyereményekkel járó szerencsejátékok, amelyeket általában arra használják, hogy közhasznú szervezeteket támogassanak.

Floridában az állam működteti a lottótársaságot, amely olyan szerencsejátékokat kínál, mint a Powerball, a Mega Money, a Lucky Lines és a Mega Millions. Az ebből befolyó bevételek jelentős részét a közoktatás fejlesztésére fordítják. A floridai lottótörvények előírják, hogy a lottó bevételeinek 50 százalékát a nyeremények kifizetésére, 39 százalékát az Oktatásfejlesztési Alapba, a fennmaradó bevételt pedig a lottó működtetésével kapcsolatos adminisztratív kiadásokra kell fordítani.

Szerkesztői megjegyzés: a szerencsejátékok - mint ahogy a nevük is mutatja -, és különösen a lottójátékok, teljes mértékben a szerencsén és a véletlenszerűségen alapulnak. Így a cikkben szereplő férfi által említett módszerek is vélelemesek, hiszen minden egyes számhúzás alkalmával véletlenen alapul az eredmény, így minden számnak ugyanolyan esélye van arra, hogy nyerő legyen, akár egymást követő alkalmakkor is.

Emiatt nem is lehet a sorsolásokra semmilyen nyerő stratégiát kitalálni, azokat nem lehet semmiféle "módszerrel" befolyásolni. Így az itt közölt szerencsés lottónyertes sem "módszerének", hanem a szerencsének köszönhette nyereményeit.