Kiderült, hogy Harry vagy Vilmos herceg a gazdagabb - meg fog döbbenni!

Harry herceg és Meghan Markle
Harry herceg és Meghan Markle
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Végre kiderült, hogy mennyi lehet a Sussex-i hercegi pár nettó vagyona. Ezt azonnal össze is vetették a királyi család más házaspárjának anyagi helyzetével, amiből döbbenetes dolgok derültek ki. Mutatjuk a részleteket.
Vágólapra másolva!

Harry herceg és Meghan hercegné - akik két gyermekükkel egy 11 millió fontot érő montecitói luxusvillában élnek -  becsült nettó vagyona körülbelül 48 millió fontra tehető.

Ezt a hatalmas vagyont annak ellenére tudták felhalmozni, hogy úgy döntöttek, visszalépnek a királyi feladatoktól, és visszafizetik a Frogmore Cottage felújítására fordított közpénzeket. 2020 májusában olyan hírek láttak napvilágot, hogy a házaspár egy évtized alatt szándékozik visszafizetni a Frogmore Cottage felújítási költségeit. A teljes felújítási költséget körülbelül 2,4 millió fontra becsülték, így havonta nagyjából 18.000 fontot kellene kifizetniük, amíg az adósságot ki nem egyenlítik.

Meghan Marke, Harry herceg
Meghan és Harry
Fotó: https:/Instagram.com/sussex_harry_meghan/

De vajon hol van a házaspár a rangsorban a királyi család többi tagjának anyagi helyzetét górcső alá véve?

Vilmos herceg vagyonát nagyjából 949 millió fontra becsülik, amit főleg a londoni Oval krikettpálya és a cornwalli hercegség birtokosaként tudhat a magáénak - ezeket az ingatlanokat apja trónra lépésekor örökölte. Emellett kínosan eltörpül a felesége, Katalin nettó vagyona, amit nagyjából 8 millió fontra becsülnek.  

Vilmos herceg, Katalin hercegné
Vilmos és Katalin
Fotó: https://wwwInstagram.com/princeandprincessofwales/

III. Károly király büszkélkedhet a legtöbb pénzzel a királyi családban: nettó vagyonát mintegy 1,8 milliárd fontra becsülik. Camilla királynő nettó vagyona a feltételezések szerint Katalinéhoz hasonló, körülbelül 7,9 millió font.

Anna hercegnő és férje, Timothy Laurence nyugalmazott tengerésztiszt együttes vagyona 16 millió font.

Beatrice hercegnő, Harry és Vilmos herceg unokatestvére, állítólag összesen mintegy 797 000 fontnyi vagyonnal rendelkezik. Férje, Edoardo Mapelli Mozzi vagyonát nem hozták nyilvánosságra, de a feltételezések szerint milliós nagyságrendű.

Eugenie hercegnő és férje Jack Brooksbank együttes vagyona 3,7 millió font. Sophie és Edward herceg, akik gyakran szerepelnek a nyilvánosság előtt, körülbelül 42 millió font nettó vagyonnal rendelkeznek.