Bí-bor szőlészet és Emelem targonca-javító: a legjobb idei cégnevek

Vágólapra másolva!
Az év legjobb cég- és üzletneveit az idén is kiválasztotta egy szakemberekből álló bizottság: a beküldött több mint 1500 cégnévből újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki a legötletesebbeket.
Vágólapra másolva!

Néhány jó nevet külön díjazott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Szabadalmi Hivatal és a Magyar Újságírók Szövetsége is. Az év cégére pénteki díjátadó ünnepségét D. Szekeres Ágnes versenyigazgató nyitotta meg, majd Grétsy László egyetemi tanár tartott előadást a nyelvi leleményekről az üzletek és cégek nevében címmel, ezután S. Nagy Anikó, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese, a Vevőcsalogató boltok hagyománya Magyarországon címmel szólt e téma másik oldaláról.

A nyertesek

A villányi Bí-bor szőlészeti gazdabolt, a budapesti Emelem targonca-javító, a hajdúböszörményi Épkézláb Bt. munkavédelmi szakkereskedés, a pécsi Gondoldó Kft. adótanácsadó, a budapesti Háló-terem internet kávézó, a napenergia hasznosítására szakosodott budapesti Naplopó Kft. és az X-elde miskolci lottózó nyerte el idén az elnevezés nyelvileg helyes voltát igazoló oklevelet, a kitalálók pedig jutalomban részesültek.

A Gazdasági- és Közlekedési Minisztériumban tartott rendezvényen a díjakat Pongorné Dr. Csákvári Marianna, a verseny védnöke, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára adta át.