Szeptemberben 3,8 milliárdért lesz az FHB-é az Allianz Bank

Vágólapra másolva!
Az FHB bank 3,8 milliárd forintot fizet az Allianz Bankért az Allianz Hungária Biztosítónak- derült ki a BÉT honlapján nyilvánosságra hozott közleményből.
Vágólapra másolva!

Az FHB és az Allianz korábban megállapodott az együttműködésben, amelynek keretében előbbi felvásárolja az utóbbit. A hétfői közlemény szerint 3,8 milliárd forintban állapodtak meg a felek, amely összeget a tranzakció véglegesítésekor pontosítanak, mivel az Allianz Bank saját tőkéjének értékét az üzlet zárásakor rögzítik.

Az FHB 1 829 864 darab sajátrészvénnyel és 1,1 milliárd forint pénzbeli ellenértékkel fizet az Allianz Bank átvételéért. Az FHB közleménye szerint ezzel 70-re nő a csoport fiókjainak száma. Az együttműködés 20 évre szól és 5 évig nem lehet felmondani, a tranzakció várhatóan szeptember 30-án valósul meg.

"A stratégiai együttműködési megállapodás és az ehhez kapcsolódó további megállapodások keretében az Allianz értékesítési hálózata részt vesz az FHB Bankcsoport meghatározott banki, befektetési és életjáradéki termékeinek értékesítésében, míg a FHB fiókhálózatán keresztül kiszolgálja az Allianz közel 2 millió ügyfelét, illetve értékesíti az Allianz magyarországi csoport biztosítói, nyugdíj- és egészségpénztári termékeit, befektetési jegyeit" - áll a közleményben.