Enyhe korrekció Tokióban

Vágólapra másolva!
A tokiói értéktőzsde fő mutatója pénteken, háromnapi süllyedés után, emelkedéssel zárta a hetet, bár a nap végére a napközben 5 százalékot is elérő javulás megfogyatkozott, mert a jen drágult, és az amerikai tőzsdemutatók határidős jegyzései lefelé indultak.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A vezető index, a Nikkei 223,75 pontos, azaz 2,72 százalékos nyereséggel 8462,39 ponton zárt, 44,72 százalékkal alacsonyabban az év véginél.

Pénteken Tokióban az utóbbi napok fő vesztesei, a nagy exportőrök voltak a legsikeresebbek. A Sony 5 százalékot, a Honda több mint 4 százalékot, a Toyota több mint 2 százalékot nyert napközben.

Kereskedők szerint nem a bizalom tért vissza, csupán az utóbbi napokban mélybe zuhant részvényárak ösztönöztek némi bevásárlást, és fedezeti vásárlások is szükségessé váltak. Előzőleg, csütörtökön a Wall Street is visszalendült, miután a Nasdaq és az S&P 500-as napközben új ötéves mélypontot ért el.

A tokiói tőzsdezárás felé a hongkongi Hang Seng mutató 3 százalékos nyereségben, a szöuli Kospi 0,1 százalékos nyereségben, a sanghaji összetett mutató 1,2 százalékos nyereségben volt a szerdai záróhoz képest.