Vágólapra másolva!
Átcsoportosítja az erőket a horvát-magyar határon tapasztalható menekültáradat miatt a kormány, már az éjszaka elkezdődött a horvát határnál az ideiglenes határzár építése. A mostani tervek szerint ezt 41 km hosszan építik ki. A katonák mellett rendőröket is vezényeltek már a területre. A miniszterelnök szervezett támadásnak nevezte a Kossuth rádió reggeli műsorában azt, ami Röszkénél szerda este történt, és megerősítette, hogy terroristákat azonosítottak és fogtak el a magyar hatóságok. A beszélgetést itt követheti mondatról mondatra.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
01:44
szeptember 17, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár csak hárít a lemondása ügyében

A csütörtöki 23. Kormányinfón, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ügyesen hárította a jövőjét firtató kérdéseket. Lázár Rogán Antal kabinetfőnökké válása miatt fontolgatja a lemondását. Azt is elmondta, hogy nem tartja jó megoldásnak a kvótarendszert.

Továbbra sem tudni, hogy mi Lázár János jövője Forrás: MTI/Kovács Tamás
01:46
szeptember 17, 2015
Vágólapra másolva!

500 elfogott menekült Baranyában

Mintegy félezer migránssal szemben intézkedett a rendőrség csütörtök este tíz óráig Baranyában - mondta Popovics Dejan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére. 

01:49
szeptember 17, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó keményen bírálta Horvátországot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök esti rendkívüli sajtótájékoztatóján bírálta Horvátországot. Képmutatásról beszélt, és két újabb magyar megyére jelentett be válsághelyzetet. A sajtótájékoztatóról részletesebben itt olvashat.

Menekültek a szerb-horvát határnál csütörtökön napközben Fotó: Polyák Attila - Origo
09:38
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Épül a kerítés a horvát-magyar határon

Már az éjszaka elkezdődött a kerítés építése. 41 km-es kerítést építenek, csütörtök éjszaka 500 katonát a helyszínre vezényeltek, őket még 600 követi.

Ez a magyar-szerb biztonsági határzár Röszkénél. Ilyen kiépítését kezdték el a menekültáradat megfékezésére a magyarok 40 kilométer hosszan a horvát határnál is Forrás: MTI/Sóki Tamás
09:39
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Beszélgetésben és kávézásban jók vagyunk

Jó a kapcsolat a horvátokkal és a szerbekkel is, de ha helyzet van, a magyarok csak magukra számíthatnak.

09:40
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

A szlovének már az övezeten belül vannak

A szlovének Schengenen belül vannak, tehát vannak kötelezettségeik, reméljük, hogy betartják ezeket.

09:42
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Szervezett támadás volt a röszkei

Fegyveres, szervezett támadás volt a kormányfő szerint az, ami szerda este Röszkénél történt. A magyar rendőrök megvédték a magyar határt szerb segítség nélkül úgy, hogy közben az emberiesség szabályait betartották.

Azonosítottak terroristákat, szervezett hátérrel támadták a magyar határt a menekültek Röszkén - mondta a miniszterelnök Forrás: MTI/Sóki Tamás
09:44
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Fogtunk terroristát

A magyar honvédő, Európát védő, Schengent védő politika működik. Áradat tart Európa felé, de ha mindenki tenné a dolgát, ez az áradat megfékezhető lenne, ki lehetne szűrni a veszélyt.

Tüntetéssel kezdődött, majd összecsapássá fajult. A kormányfő szerint szervezetten, médiatámogatással zajlott Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A röszkei akciót angol és arab nyelven, szervezetten irányították, a magyar hatóságok fogtak és azonosítottak terroristát.

– monta a kormányfő, aki szerint Európát hatalmas veszély fenyegeti, nem tudni, kiket enged be a kontinens.

09:47
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Öngyilkos liberalizmus

Európában ma a liberalizmusnak olyan válfaja érvényesül - a sajtóban, még a politikusok fejében is -, amit öngyilkos liberalizmusnak lehet nevezni. Amit csinálunk, azzal a saját értékeinket tesszük kockára. 

09:50
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Magyarország nem iszlámellenes

Az itt élő magyar muszlim közösséggel semmi baja a kormánynak, értékes közösség.

Az, ami most történik, nem szabad, hogy érintse ezt a közösséget.

Magyarország soha nem fog iszlámellenes politikát folytatni, de mindenkitől elvárjuk, hogy tartsa be az itteni szabályokat.

Az iszlám tiltja a terrorizmusthttp://www.origo.hu/nagyvilag/20150107-az-iszlam-tiltja-a-terrorizmust.htmlA Jobbik kivívta az iszlám haramjáthttp://www.origo.hu/itthon/20150812-kivivta-a-jobbik-maga-ellen-az-iszlam-haramjat.html
09:54
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Jövő héten uniós csúcs

Előbb a határvédelemmel kell foglalkozni. Ha csőtörés van, nem arról kell beszélni, hogy melyik szobába mennyi vizet engedjünk be, hanem arról, hogyan vessünk véget a csőtörésnek. Az európai politikusoknak végre első helyre kell helyezniük a határok megvédését.

Előbb meg kell állítani a menekültáradatot, utána kell beszélni a kvótákról Fotó: Polyák Attila - Origo

Minden erőt arra kell összpontosítani, hogy a jól láthatóan üzleti hátterű bevándorlást meg kell állítani. Arról, hogy mi legyen a már megérkezettekkel, utána kell eldönteni.

Több tízezer menekültet helyez át Magyarországról az Európai Unióhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20150909-jean-claude-juncker-europai-parlament-strasbourg-evertekelo-menekultkvota.htmlOrbán Viktor elérte Brüsszelben, amit akarthttp://www.origo.hu/itthon/20150626-menekult-bevandorlo-kvota-orban-viktor-csucstalalkozo-eu-juncker-koltsegvetes-brusszel.html
09:59
szeptember 18, 2015
Vágólapra másolva!

Rogán és Kósa régi veteránok

A politikának az emberekről kell szólnia, nem a politikusokról, ezért nem beszél a személyi változásokról hosszan.

Rogán Antaltól azt várja, hogy a kormányzati munka gyengeségeit orvosolja.

Rogán és Kósa régi veteránok Forrás: MTI/Kovács Tamás

Túl sok a munka, ami a kormányfőre hárul, szüksége van fiatalabb emberekre, akik segítenek neki ebben.

Kósa Lajosnak egy összetartó közösséget kell irányítani;

a Fidesz-frakció ilyen, tehát ez egy nem könnyű, de felemelő munka lesz.

Lázár János maszatol a jövőjérőlhttp://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150917-lazar-janos-lemondas-kormanyinfo-menekult-parlament.htmlLázár János kiszáll a politikából?http://www.origo.hu/itthon/20150819-lazar-janos-kiszall-a-politikabol.html
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!