Vágólapra másolva!
A Közép-Európára tett amerikai megjegyzéseknek van politikai tartalmuk, és ezek nem véletlen elszólások – mondta Orbán Viktor. „Ezek mögött Soros György áll” – tette hozzá a miniszterelnök. A kormány kvótaellenes népszavazásáról szólva azt mondta, hogy szerinte Brüsszel meg fog hátrálni, és nem vezeti majd be a kötelező menekültkvótákat. „Meg kell akadályozni, hogy létrehozzák a migránsok állandó elosztási rendszerét. Ha ezt engedjük, 10-20 év múlva nem ismerünk rá Budapestre” – mondta. Két hét elteltével ismét élő rádióinterjút adott Orbán Viktor. Az Origó percről percre követte a beszélgetést.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
09:26
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Sokáig a legfontosabb téma lesz

Régóta a miniszterelnöki rádióinterjúk központi témája a migrációs helyzet, a héten azonban megjelentek a köztereken a leendő kvótaellenes népszavazásra buzdító plakátok is. Orbán Viktor minden bizonnyal ma is részletesen beszél a referendum szükségességéről és az ezen keresztül Brüsszelnek küldhető üzenetről. Lázár János a Kormányinfón utalt is a miniszterelnök szerepvállalására a tájékoztató kampányban, hiszen ő a népszavazás kezdeményezője.

A kényszerbetelepítés elleni népszavazáson való részvételre felhívó óriásplakát Debrecenben

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
09:29
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Áder János utódlása még nem téma

A héten Rubovszky György elcsípettnek vélt szavai alapján megindult a találgatás Áder János köztársasági elnök utódlásáról. A csütörtöki Kormányinfón a miniszterelnök kérésére Lázár János határozottan cáfolta, hogy ez a kérdés napirenden lenne. Kíváncsian várjuk, hogy a kormányfő felhozza-e ezt a témát a beszélgetésben. 

09:31
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Rögtön kezdődik

A miniszterelnök már a stúdióban, rögtön kezdődik a beszélgetés.

09:37
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

A népszavazást ért kritikákkal kezdik

A népszavazás arról szól, hogy milyen Európai Uniót akarunk. Mi egy demokratikus uniót akarunk, amely szabad, és tiszteletben tartja a tagállami jogokat. Az unió jellegét nem egy szűk elit, hanem a tagállamok határozzák meg. A menekültkérdés nem emberi jogi kérdés elsősorban, hanem biztonsági kérdés. A migránsáradat befogadása lehetetlenné teszi a biztonságos életet.

09:40
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Brüsszelben sem lehet fél vállról venni

Brüsszel meg fog hátrálni - a népszavazást ott sem lehet lesöpörni az asztalról. Meg kell akadályozni, hogy létrehozzák a migránsok állandó elosztási rendszerét. Ha ezt engedjük, 10-20 év múlva nem ismerünk rá Budapestre. Meg kell őrizni az ország kultúráját, homogenitását. Azt mondta: "akinek van gyereke, számoljon azzal, hogy meg fogják tőle kérdezni a gyerekei 15 év múlva, hogy miért engedtük, hogy ilyenné váljon az országunk?"

09:44
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Közép-Európa az unió magja

Magyarország okfejtése, amit kvótaügyben az Európai Bíróság elé tárt, erős lábakon áll. A nagy Európa kifejezés lassacskán a múlthoz tartozik. Ha kivetítjük a mostani gazdasági teljesítményeket a jövőbe, akkor látható, hogy az Európai Unió súlypontja folyamatosan Közép-Európa irányába mozdul el.

09:46
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Nem húzna ujjat a lengyelekkel

Méltatlanul bánnak Brüsszelben a lengyelekkel, időnként megsértik őket, nem adják meg a kellő tiszteletet. A lengyelek a saját kezükben tartják a sorsukat, Brüsszelnek nem szabadna ujjat húzni velük, mert úgysem nyerhet.

09:50
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Soros György áll a háttérben

Az amerikai kampányon túl a Közép-Európára tett megjegyzéseknek van politikai tartalmuk, és ezek nem véletlen elszólások. Ezek mögött Soros György áll. Közép-Európában létezik egy háttérhatalom, amely Soros Györgyhöz köthető. Ő a demokraták legnagyobb finanszírozója, ez nem csak Magyarországon van így, más európai országokban is fellelhető a jelenség, csak nem szoktunk róla beszélni. Magyarország ellenzi Soros álláspontját, hogy milliószámra engedjék be Európába a muszlimokat. 

09:54
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Nem kell demográfiai verseny

A világ számos részén a népesség óriási arányban nő, a kérdés az, hogy akar-e Európa egy népesedési versenyben részt venni? Nem kell demográfiai versenyben részt venni, de tény, hogy jobb lenne, ha több fiatal lenne, és ezt csak a családpolitikával lehet elérni. Segítséget akarunk nyújtani a családoknak, de az eredmények csak hosszabb időszak, 5, 10, 15 év után láthatók.

09:57
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

A legszegényebbeket is segítik

A jövő évi büdzsében található családpolitikai intézkedések a legszegényebbeket is segítik. Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, a lakáspolitikai intézkedések, az otthonteremtési támogatás is ilyen. A gyermekétkeztetés támogatása, az ingyenes tankönyvek, az oktatás színvonalának emelése - ezek mind a családokat támogatják.

09:59
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Több pénz jut az oktatásra

A magyar gazdaságban benne van egy korszerű, modern ismereteket nyújtó, kiszámítható oktatási rendszerhez szükséges pénz, és ez a jövő évi költségvetésben is látható.

10:03
május 20, 2016
Vágólapra másolva!

Vannak, akik tudnak élni a lehetőségekkel

A mostani adóterheket a vendéglátásban törvénytisztelő módon kigazdálkodni alig lehet. Szerette volna egy lépésben 5 százalékra levinni a vendéglátás áfáját, de ezt most nem lehet. Vannak magyar sikerek, ilyen a csúcsgasztronómia sikere, és ilyen a jégkorongozóink sikere is. Tehát vannak, akik tudnak élni a lehetőségekkel. A kormánynak őket is kell támogatnia, segítenie.