Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Azonnali kérdésekre válaszol Orbán Viktor az Országgyűlésben - kövesse percről percre

Események

GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor; KOCSIS Máté
Budapest, 2020. április 27. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 27-én. Jobbról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor), balról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
14:00
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor kérdezhették utoljára a miniszterelnököt

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb április 27-én válaszolt az azonnali kérdések órájában ellenzéki képviselők felvetéseire az Országgyűlésben.

14:04
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

A képviselők kérdezik a kormányfőt

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol.

14:10
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Most is a koronavírus-járvány lesz a középpontban

Ahogyan az áprilisban és márciusban történt, az ellenzéki képviselők kérdései között minden bizonnyal nagy többségben lesznek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos felvetések.

14:21
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Eddig 1 062 364 fő részesült kormányzati támogatásban

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) azt mondta az azonnali kérdések órájában, hogy a legfrissebb munkahelyvédelmi számok alapján 1 062 364 fő részesült kormányzati támogatásban. Ez jórészt adó- és járulékkedvezmény. Ezek 2100 milliárd forintnyi forrást hagytak a gazdaságnál. Több mint 7000 vállalkozás vette igénybe a bértámogatást.

14:22
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

"Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit létre is fogunk hozni"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ingyenes digitális képzésre több mint 61 ezer fő jelentkezett, és a diákhitel pluszt több mint 10 ezer hallgató igényelte. Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit létre is fogunk hozni.

14:25
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta a Jobbik frakcióvezetőjének, hogy Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl. Nemzetközi összevetésben is sikeresen védekeztünk, az Önök munkáját az minősíti, hogy Önökre nem számíthat az ország - tette hozzá. Ma nehéz eldönteni, hogy az Önök pártja, a frakciója, vagy éppen a logója zsugorodik-e jobban - mondta a kormányfő.

14:30
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor kaphatják meg az egészségügyi dolgozók az 500 ezer forintos pluszjuttatást

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) azt válaszolta, hogy július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak. A munkahelyüket elvesztők forduljanak a kormányhoz, mindenkinek adunk munkát - tette hozzá. A kormányfő rámutatott arra, hogy sokkal kevesebben vesztették életüket Magyarországon, mint több nyugat-európai országban.

14:32
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Sokkal hamarabb lépett a kormány a járvány elleni védekezésben, mint több más ország

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, hogy megérti, hogy Harangozó nem kíván a tényekkel foglalkozni. Három hónapig minden munkahelyét elvesztett ember álláskeresési járulékot kap, majd ezt követően fordulhat a kormányhoz.  Orbán Viktor elmondta, hogy sokkal hamarabb lépett a kormány a járvány elleni védekezésben, mint több más ország, és ennek köszönhető a mostani eredmény.

14:36
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Rengeteg visszaélés volt a rokkantnyugdíjak esetében

Orbán Viktor Sebián-Petrovszki Lászlónak (DK) azt mondta, hogy amikor 2010-ben kormányváltás történt, akkor a rokkantnyugdíjak esetében rengeteg visszaélést találtak, és új szabályokat kellett hozni. Továbbra is kitartok amellett, hogy tömegesek voltak a visszaélések, és volt olyan, hogy a korábban rokkantság alól felmentettek nem jelentkeztek egészségügyi felülvizsgálatra.

14:38
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az Alkotmánybíróság ítéletét le kell fordítani döntési nyelvre

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, hogy az Alkotmánybíróság ítéletét le kell fordítani döntési nyelvre. Ma a fogyatékkal élők körében háromszoros a foglalkoztatottság, mint az MSZP kormányzása idején - mondta a kormányfő.

14:42
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egyetlen ember sem marad jövedelem nélkül, aki hozzánk fordul

Orbán Viktor Schmuck Erzsébetnek (LMP) azt válaszolta, hogy senki sem marad jövedelem nélkül Magyarországon. Ha három hónapig munkanélküli segély után nem megy el dolgozni, akkor jövedelempótló támogatást kap, de az állam meghirdetett több programot is. Egyetlen ember sem marad jövedelem nélkül, aki hozzánk fordul - mondta Orbán Viktor. A zöldkérdésről azt mondta, azokat továbbra is támogatják. Az egyszer használatos műanyagok tiltásáról szóló törvényt azért vonták vissza, mert több száz ember vesztette el volna a munkáját. 

14:45
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

2010 után körülbelül 150 ezer embert sikerült a munka világába visszavezetni a közmunka révén

Orbán Viktor Schmuck Erzsébetnek adott viszonválaszában azt mondta, Palkovics László is ugyanolyan javaslatokat tett, mint az LMP-s képviselő. Nem kellett volna benyújtani az egyszer használatos műanyagokról szóló törvényt. 2010 után körülbelül 150 ezer embert sikerült a munka világába visszavezetni a közmunka révén.

14:50
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Járványkészültségi állapotot fenn kell tartani

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) válaszolva azt mondta, hogy az Operatív Törzs működését folytatni kell, mert senki sem tudja, hogy ősszel visszatér-e járvány. Az óvatosságból indulunk ki, ezért az Operatív Törzsnek fenn kell maradnia - tette hozzá. A törzset Pintér Sándor vezeti a jövőben is. Hamarosan benyújtják a veszélyhelyzeti időszakot lezáró törvényt. Járványkészültségi állapotot fenn kell tartani. Azért világítunk át mindent, hogy ne rövid idő alatt kelljen súlyos döntéseket hozni - mondta a kormányfő.

14:53
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Szabó Tímeának: Ha Önökre hallgatunk, akkor sokkal többen haltak volna meg

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, hogy Ön nem szokott igazat mondani, hogyha Kásler Miklósról van szó. Ha nem Kásler lett volna a miniszter, és ha Önökre hallgatunk, akik azt mondták, hogy ez egy ártatlan járvány, akkor sokkal többen haltak volna meg - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy Kásler Miklós elsőként hívta össze azt a testületet, ami a járványügyi felkészítést segítette.

14:58
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós: Április 12-ig nem volt biztosítva az orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban

Dunai Mónika a fővárosi idősotthonokban lévő állapotokról kérdezte Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert. Karácsony a cselekvés helyett csak magyarázkodik - mondta Dunai Mónika. Kásler Miklós válaszában azt mondta, 55 ezer idős él otthonokban, a róluk való gondoskodás a fenntartó feladata. 3800 idősről a főváros gondoskodik. Minden tizedik fővárosi idősotthon lakója, és minden meghalt idős otthonlakó háromnegyede budapesti otthonból került ki. Kásler Miklós elmondta, hogy április 12-ig nem volt biztosítva az orvosi ellátás. Szólt arról is, hogy teljesen elhanyagolták az időseket a Pesti úton.

15:05
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez nem a Jobbik, ahol azt, aki nem tetszik, azt elküldjük

Orbán Viktor Lukács László Györgynek (Jobbik) válaszolva azt mondta, Kásler Miklósnak köszönet jár, azért, mert megérezte és megértette, hogy itt egy súlyos járvány is kitörhet, és erről meggyőzte a kormányt. Az oktatás területén is az apróbb hibák ellenére sikerült ellátni a feladatot. Ez nem a Jobbik, ahol azt, aki nem tetszik, azt elküldjük, hanem a munkát megbecsüljük - tette hozzá.

15:08
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez azért mégis több a soknál

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Lukács az orvosegészségügyi vállalkozásban dolgozott, és orvosok külföldre vitelét szervezi. Mi kiképezzük az orvosokat, megfizetjük őket, és jön néhány vállalkozó, aki elviszi őket külföldre, és ezek után Ön tanácsokat akar adni nekünk. Ez azért mégis több a soknál - mondta Orbán Viktor.

15:14
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

"Jakab Péter is Gyurcsány szóvivője lett"

Hollik István (KDNP) arról kérdezte Menczer Tamást, hogy mit tesz a mostani helyzetben a külhoni magyarságért. Menczer válaszában azt mondta, hogy a magyar kormányra mindig számíthatnak a határon túli magyarok. A külügyminisztérium államtitkára arra is emlékeztetett, hogy a magyar ellenzék mára egyértelműen a határon túli magyarok ellen beszél, és világos lett, hogy Jakab Péter is Gyurcsány szóvivője lett.

15:19
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az Ön javaslatai a kommunizmus magyarországi újrabevezetését jelentené

Orbán Viktor Székely Sándornak (független) azt válaszolta, hogy meglepte őt a képviselő kijelentése, miszerint 98 százalékos osztalékadó kellene. Bár egyetlen szavával sem értek egyet, de Ön is belépett, akkor a Soros György elleni egységfrontba. Az Ön javaslatai a kommunizmus magyarországi újrabevezetését jelentené, de ezt nem tudom támogatni - tette hozzá.

15:22
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

A mostani nemzeti alapon álló kormány baloldali gondolatokat is beépít a politikájába

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország azon állampolgárai is fontosak, akik baloldali gondolatokkal szimpatizálnak. Meg kell próbálni egy nemzeti alapon álló kormánynak a baloldali gondolatokból is építkeznie, így  a teljes foglalkoztatás és a közmunka is szimpatikusak a baloldaliak számára.

15:27
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós: Ön orvosi végzettség nélkül vont le végső következtetést egy halálesetből

Kásler Miklós Bangóné Borbély Ildikónak (MSZP) azt mondta, hogy eddigi életében nem csinált hecckampányt. Minden beérkezett észrevételre elrendelt vizsgálatot, egy fiatalasszony tragikus halála miatt egyébként május 12-én rendelt el vizsgálatot, és nem most. Ön orvosi végzettség nélkül vont le végső következtetést egy halálesetből - tette hozzá.

15:33
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 1349 milliárdos adósság maradt 2010-ben a szocialisták után az önkormányzatokban

Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) azt mondta, hogy nem szeret feleslegesen dolgozni, mivel az elmúlt egy órában a védekezés lépéseit sorolta, és a költségeket is elmondta. 1345 milliárd jutott a tárcáktól a gazdaságvédelemre, míg az önkormányzatok egy-másfél százalékos bevételét kérték el. Szólt arról is, hogy Varju volt kormánypárti képviselő, és akkor valóban kivéreztették az önkrományzatokat. 1349 milliárdos adósság maradt 2010-ben a szocialisták után az önkormányzatokban.

15:36
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Hát nem Önök lőtték ki az emberek szemét?

Orbán Viktor azt kérdezte, hogy nem Önök lőtték ki az emberek szemét? Önök kardlapozással és szemkilövetéssel orvosolták az őszödi beszédet követő helyzetet - mondta Orbán Viktor. A kormányfő felidézte az őszödi beszéd legfontosabb részleteit. Orbán Viktor mindezt azzal kapcsolatban közölte, hogy Varju szerint őt rendőrökkel akarják elvitetni.

15:40
május 25, 2020
Vágólapra másolva!

Véget értek a kérdések a kormányfőhöz, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Orbán Viktor miniszterelnök több kérdést már nem kap hétfőn az azonnali kérdések órájában. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről