Százmilliós hűtlen kezelést gyanítanak a Postánál

Vágólapra másolva!
A rendőrség a Magyar Posta Rt.-vel kapcsolatban két külön ügyben folytat nyomozást. Az egyik ügyben, amelyben a gyanú szerint százmilliókat fizettek ki el nem végzett munkáért, már 12 gyanúsított van.
Vágólapra másolva!

"A Magyar Postával (MP) kapcsolatban különböző épületek felújítása miatt nyomozás folyik a cég gazdasági területén dolgozókkal szemben, és eddig 12 embert gyanúsítanak hűtlen kezeléssel, de a gyanúsítottak száma minden bizonnyal nőni fog" - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi alosztályvezetője, Vidra Imre alezredes. Hozzátette: a gyanú szerint számos el nem végzett munkát fizettek ki több százmillió forint értékben. Az alezredes tájékoztatása szerint a szerződéskötéseket szakértők vizsgálják, és a gyanúsítottaknál házkutatásokat is tartottak. A feljelentést még a múlt évben tette a Magyar Posta Rt. régi vezetése, az új pedig több alkalommal feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A másik folyamatban lévő ügy a Hungexpo Reklám Marketing Kommunikációs Rt-vel kötött reklámszerződésekre vonatkozik, de az ügyben még nincs gyanúsított - közölte az alezredes. Vidra Imre tájékoztatása szerint a nyomozás hanyag kezelés miatt indult, mert az MP vezetése aránytalanul nagynak találta a reklámkifizetéseket.