Kilép a Fideszből a Gazda Tagozat alapítója

Vágólapra másolva!
A Fidesz elhibázott agrár- és vidékpolitikája miatt kilép a pártból Faludi Sándor a Gazda Tagozat alapító elnöke. A politikus ezt nyílt levélben tudatta Orbán Viktor pártelnökkel.
Vágólapra másolva!

Kilép a Fideszből Faludi Sándor, a Gazda Tagozat alapító elnöke, a párt országos elnökségének tagja. A politikus ezt Orbán Viktor pártelnöknek írt nyílt levélben közölte, amelyet hétfőn eljuttatott az MTI-hez is.

Döntésének oka a Fidesz elhibázott és mind ez ideig nem korrigált agrár-, és vidékpolitikai stratégiája - írja a levélben Faludi. "A gazda érdekképviselet (MAGOSZ) párttestrésszé válásával meggyengült annak szakmai érdekérvényesítő ereje, amely sajnálatos módon egyébként sem számolt a mezőgazdasághoz ezer szállal kötődő falusi szegénység 2,5-3 milliós táborával, a rendszerváltás óta tömegesen tönkretett egykori háztáji gazdaságok családjaival, szereplőivel, hasonlatosan a másik politikai erő nagyüzemi agrár-lobbijához" - olvasható az Egerben keltezett dokumentumban.

Faludi Sándor arról is ír a pártelnöknek, hogy szükségessé vált egy pártpolitikától független, új érdekképviselet megszervezése, amelynek egyebek között a legfontosabb célja a falurombolás folyamatának a megállítása, a falusi szegénység fokozatos felszámolása olyan javaslatokkal és programokkal, amelyek az EU vidékpolitikai céljaival egybeesnek.

A pártot elhagyó politikus leveléből az is kiderül, hogy új országos érdekképviseleti szervezet alakult Összefogás a Falvak és a Gazdák Védelméért (Falugazda) néven, és a szervezet Faludi Sándort választotta elnökéül.