A Liga nem állítja le a szerdai sztrájkot

Vágólapra másolva!
Nem állítja le a Liga a szerdára meghirdetett országos sztrájkot, miután nem tudtak megegyezni a kormánnyal követeléseik teljesítéséről. A szakszervezeti tömörülés kedvezőbb nyugdíjszabályokat szeretne, és az egészségbiztosítási reform akarja elérni.
Vágólapra másolva!

Nem született megyegyezés a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a kormány közti sztrájkegyeztetésen, ezért a liga nem állítja le a november 21-re több ágazatban meghirdetett országos sztrájkot - jelentette Gaskó István, az érdekképviselet elnöke a hétfői budapesti sztrájkegyeztetésen.

A szakszervezeti vezető azt mondta, számukra nem elfogadható a kormány válasza követeléseikre. Nem tudják elfogadni, hogy a kormány ragaszkodik a jövő évi nyugdíjszámítási mód alkalmazásához, amely lényegesen csökkenti a jövő évtől nyugdíjba vonulók nyugdíját.

Gaskó közölte, a kormány az egészségbiztosítás reformjára vonatkozó törvényjavaslatot sem hajlandó visszavonni, annak módosításaival pedig nem érhető el a számukra kívánatos eredmény. A korkedvezményes nyugdíjazás szabályainak módosítására kidolgozott ütemtervet átvették a kormánytól, és azt tanulmányozni kívánják.