Támogatja a párttagság Gyurcsány ötleteit

Vágólapra másolva!
A MSZP-s tagság kevesebb mint fele nyilvánított véleményt, de a szavazók nagy többsége támogatja Gyurcsány Ferenc februárban meghirdetett programját. A pártszavazásra feltett kérdések konkrétumok megnevezése nélkül azt firtatták, egyetértenek-e a szocialisták az iskolák fejlesztésével, a munkahelyteremtéssel és az új tulajdonosi programmal.
Vágólapra másolva!

Lezárult a véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben. Az eddigi adatok szerint 14 725-en, a párttagok 44 százaléka szavazott a négy kérdésre, többségük igennel - közölte csütörtökön Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke.

Simon szerint a pártszavazás érdemi lehetőséget jelentett arra, hogy az MSZP tagjai véleményt mondjanak a Munka, tudás, tulajdon címen meghirdetett programról, amelyet még február 18-án hirdetett meg Gyurcsány Ferenc kormányfő. A pártszavazás eredményét az MSZP szombati országos pártértekezletén értékelik.

Az MSZP választmánya február 23-án rendelt el országos véleménynyilvánító pártszavazást a "baloldali polgárosodással" kapcsolatos négy kérdésben: Egyetértesz-e azzal, hogy az új magyar polgárosodás támogatása érdekében

1. A munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második felében?

2. Több jusson az iskoláknak, a több tudás és magasabb színvonal elérhetővé váljon minden gyermek és fiatal számára?

3. Célzott programokkal segítsük elő, hogy a hátrányos helyzetű térségekben a segélyek mellett munkájuk legyen az embereknek?

4. Ösztönözzük, hogy minél több honfitársunk juthasson kedvezményes formában saját tulajdonrészhez a nemzet vagyonából?

Simon azt mondta, a munkára és a tudásra vonatkozó kérdésekre a szavazók 98-99 százaléka mondott igent, míg a tulajdonosi programot a szavazó párttagok 87 százaléka helyeselte.