Kilenc évet kapott a nevelt lányát megerőszakoló férfi

Vágólapra másolva!
Nevelt lányának megerőszakolásáért kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy 36 éves mosonmagyaróvári férfit. Az alig tízéves kislánnyal akkor erőszakoskodott a nevelőapja, amikor az édesanyja dolgozott.
Vágólapra másolva!

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a mosonmagyaróvári férfit, aki megerőszakolta alig több mint tízéves nevelt lányát. Kovács Tamás tanácsvezető bíró indoklása szerint erkölcsileg is mélyen elítélendő bűncselekmény történt.

A kislány vallomását a szakértők igaznak, "élményszerűnek" találták. A 36 éves férfi még 2006-ban erőszakoskodott vele, amikor az édesanyja nem volt otthon, dolgozott - mondta el a gyerek. Az igazságügyi pszichológus szakértő szerint a kislány az elszenvedett szexuális zaklatás és bántalmazás nyomán lelki sérülést szenvedett, ezért indokoltnak tartotta a gyerek pszichológiai kezelését is.

A férfit az erőszakos közösülésen és szemérem elleni erőszakon kívül kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek találta a bíróság, mivel a nevelt kislány és két saját gyereke szeme láttára többször megverte a feleségét.