A vonatok is késnek a havazás miatt

Vágólapra másolva!
A váltók közé került hó miatt késésekre kell számítani a vasúti közlekdésben Közép-Magyarországon és a Dunántúl jelentős részén is. A MÁV arra is figyeleztet, hogy a hó miatt csúszósak a peronok és a kocsik lépcsői, ami balesetveszélyes lehet.
Vágólapra másolva!

Az intenzív havazás és hófúvás miatt jelentős késésekre kell számítani a vonatközlekedésben Közép-Magyarország és a Dunántúl nyugati és déli területein - közölte a MÁV. A sínek közé sodort hó megnehezítheti a váltók átállítását, azt a biztosnágos közlekdés érdekében kell söpörni a sínszerkezetek közül.

A Budapest, Nyugati pályaudvar és Vác között közlekedő vonatok például 30-40 percet késnek, mert Rákosrendező állomásnál meghibásodott az egyik váltó. A hibát a MÁV szakemberei már kijavították, de a késések - a havazástól is függően - csak fokozatosan, várhatóan a késő esti, éjszakai órákra fognak megszűnni.

A szolnoki állomáson egy mozdony letört áramszedője miatt leszakadt a felsővezeték. A szakemberek este hat órára elhárították a hibát, de az állomás addig sem fogadni sem indítani nem tudta a vonatokat. Mostanra a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen vonalakon minden irányban megindult a vasúti közlekedés, de 60 perc késéssel közlekednek a vonatok.

Ha a havazás az ország további területeire is átterjed, akkor azokon a vasútvonalakon is jelentős késések alakulhatnak ki. A MÁV arra hívja fel az utasok figyelmét, hogy az időjárás következtében a peronok, és vasúti kocsik lépcsői is síkosak lehetnek, és azt kérik, fokozottan ügyeljenek a le- és felszállásnál.

A MÁV kéri, hogy az utasok indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán.