Megtalálták a lopott pénzt a harmadik a bankrablónál

rendőrök állnak annál az épületnél, ahová egy bankrabló menekült a főváros XIX. kerületében a Szigligeti utcában, bankrablás, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy büntetett előéletű, 51 éves budapesti férfi volt a pénteki kispesti bankrablás harmadik elkövetője. A gyanúsítottat vasárnap este fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai.
Vágólapra másolva!

Egy büntetett előéletű, 51 éves budapesti férfi volt a pénteki kispesti bankrablás harmadik elkövetője - közölte Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány és Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese.

A gyanúsítottat vasárnap este 7 körül, a VII. kerületi Dózsa György és Thököly út sarkán fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével. A nyomozók megtalálták nála az elrabolt 2,8 millió forint még hiányzó részét is, a bankjegyeket azonban a biztonsági festékpatron már megfestette.

A férfiről kiderült, hogy korábban is követett el már fegyveres rablást és különböző vagyon elleni bűncselekményeket, ezért nem is vették őrizetbe, hanem egyből büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol egy másik ügy miatt megkezdte egyéves jogerős szabadságvesztésének letöltését.

A férfi két társával péntek délután rabolta ki a Budapest Bank XIX. kerületi Fő utcai fiókját. Az elkövetők menekülés közben rálőttek a riasztásra helyszínre érkező rendőkre, akik a kialakult tűzpárbajban a rablók egyikét lelőtték. A 41 éves román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette. Egy társát, egy 32 éves magyar férfit még akkor, pár perccel a rablás után elfogtak a rendőrök, a harmadik rabló azonban elmenekült. Őt a pénteki feltételezések alapján a nyomozók a közeli Szigligeti utca egyik panelházában keresték, később azonban kiderült, hogy nem ott bújkált.

A bank alkalmazottai és az ügyfelei közül a rabláskor senki nem sérült meg. A három tettes összesen 2,8 millió forintot zsákmányolt. A 32 éves elkövető vallomása szerint egy évvel korábban is ugyanők fosztották ki a pénzintézetet, akkor 9 millió forintot vittek el.

Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese vasárnapi tájékoztatóján azt mondta, hogy a rendőrök jogosan használták a fegyverüket. A budapesti főkapitány közlése szerint hétfőn hajnalban előkerült a gépjármű is, amellyel az elkövetők a bankrablás helyszínére érkeztek, a rabláshoz használt egyik fegyvert azonban még keresik a rendőrök.