Lázár szerint rendbe kell tenni a fenyegetőző fideszes mondatait

Vágólapra másolva!
Lázár János szerint nem az a baj, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag sem teszi rendbe. A Fidesz frakcióvezetője azután beszélt erről, hogy a Jobbik közzétett egy hangfelvételt, melyen állítása szerint a Fidesz Heves megyei politikusa megfenyegette  a Gyöngyöspatán polgármester-választást nyert Juhász Oszkárt.
Vágólapra másolva!

"Fejlesztési pénzek nem múlhatnak egy polgármester pártállásán" - jelentette ki az MTI-nek adott nyilatkozatában csütörtökön Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Lázár János úgy fogalmazott: a megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, és a jogos felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok. Ám a legnagyobb baj sosem az - folytatta -, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag, tiszta fejjel sem teszi rendbe. "Mi azonban ezeket a mondatokat rendbe tesszük" - hangsúlyozta.

A Fidesz álláspontja Lázár szerint az, hogy a kormánypártnak nem szövetségese a Jobbik, nem szövetségese Juhász Oszkár." A Fidesznek Gyöngyöspata, az ott élő emberek a szövetségesei" - mondta, hozzátéve, hogy a kormány szemében nincsenek piros, narancsszínű vagy barna, csak "piros-fehér-zöld" települések.

A nemzeti együttműködés rendszerének éppen az az ereje, hogy a településeket és az ott élőket bizonyos fokig még a saját vezetőik alkalmatlanságától, szélsőséges politikájától is képes megvédeni; a gyöngyöspataiaknak nem kell félniük: a kormány nem hagyja magukra őket - zárta szavait Lázár János.

A Jobbik kedden lemondásra szólította fel Balázs József fideszes országgyűlési képviselőt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Heves megyei politikus fenyegetőzött, zsarolt, visszaélt hatalmával. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján lejátszott egy telefonbeszélgetést, amely közlése szerint Juhász Oszkár és Balázs József között zajlott a múlt héten.

A felvételen - a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között - egyebek mellett az hallható, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...)". A felvételről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a felvétel után úgy nyilatkozott, hogy "nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek". Balázs József is visszautasította, hogy megfenyegette volna Juhász Oszkárt.

Gyöngyöspatán a több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott vasárnapi polgármester-választáson a Jobbik helyi csoportjának vezetője, Juhász Oszkár a szavazatok 33,8 százalékával győzött.