Rendőrkutya fogott el egy drogfogyasztót Ercsiben

Vágólapra másolva!
Rendőrkutyával eredtek egy betörő nyomába Ercsiben kedd este. A kutya elvezetett egy családi házhoz, ahol az ellopott pénzt és iratokat ugyan nem találták meg, helyette kábítószerezés nyomaira bukkantak. A házban tartózkodó büntetett előéletű férfit őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Hatezer forintot és személyes iratokat loptak el egy ercsi családi házból kedd este, miközben a tulajdonosok otthon voltak - közölte a Fejér megyei Rendőrkapitányság. A tettes fémrudakkal támasztotta be a bejárati ajtót, a rendőrök szerint azért, hogy ezzel megnehezítse az ott lakók kijutását a házból.

A helyszínre érkező rendőrkutya szagminta után elindult az elkövető után, a nyomozókat a szomszédos telekre vezette, majd onnan egy kilométeren keresztül ment a szag után egy családi ház kertkapujáig. A házban tartózkodó férfit korábban több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozták már összefüggésbe elkövetőként, és nemrég szabadult a börtönből - tájékoztatott a rendőrség.

A házkutatás során a házból ellopott tárcát és iratokat a rendőrök nem találták meg, de a szobában találtak két fecskendőt. A férfi elismerte, hogy kábítószert használt. A rendőrök kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A betörés ügyében még nyomoznak.