Nem okoz gondot az utolsó havazás

Vágólapra másolva!
Délelőtt az ország nyugati részén, délután pedig az ország keleti részén eshet a hó kedden. Az utak az egész országban jól járhatók, a havat várhatóan estére elmossa az eső.
Vágólapra másolva!

Egész napos havazásra kell készülni az országban kedden. Reggel kilenc óra előtt néhány perccel az ország nyugati és középső területein esett a hó - közölte az [origo]-val az Országos Meteorológia szolgálat, miközben például a Szeged-Eger vonaltól keletre sütött a nap.

A havazás napközben folyamatosan kelet felé halad, délután már a keleti országrészben várható havazás, míg ekkor nyugaton és a középső országrészben valószínűleg már kisebb esők esnek, amelyek valószínűleg elmossák a megmaradt havat. Az Útinform kedd reggeli tájékoztatása szerint az egész nyugati országrészben jól járhatók az utak, és ez várhatóan a nap további részében is így lesz. A Fővinform tájékoztatása szerint Budapesten sem okoz gondot a közlekedésben a havazás, mindenesetre ajánlatos óvatosabban vezetni, mivel az utak burkolata vizes.

A havazás előreláthatólag kedd késő estére érheti el a román-magyar határt. Szerdán borult idő várható, csapadék is előfordulhat, de a keddihez hasonló havazás nem valószínű. Az általános időjárási előrejelzésről és fronthatásokról itt olvashat bővebben.