Le kell-e mondania Schmitt Pálnak?

Schmitt Pál köztársasági elnök egyetemi tanári kinevezéseket ad át  a nemzeti erőforrás miniszter javaslatára 2012.02.14-én, szakdolgozat, plágium, doktori disszeretáció
Vágólapra másolva!
Schmitt Pál köztársasági elnök nem mond le a posztjáról az után sem, hogy kedden kiderült, jelentős részét másolta az 1992-ben megvédett doktori disszertációjának. Ön szerint le kell-e mondania az államfőnek?
Vágólapra másolva!

A tényfeltáró bizottság jelentése egyértelműen kimondta: Schmitt dolgozatának jelentős része más művek szöveghű másolata, amelyből hiányoznak a tudományos munkákban kötelező hivatkozások és idézőjelek. A testület ugyanakkor nem Schmittet, hanem az egyetemet tette felelőssé a hibákért.

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa azonban csütörtökön a köztársasági elnök doktori címének visszavonását javasolta, miközben az ellenzéki pártok már korábban lemondásra szólították fel.

Schmitt Pál ezzel szemben a bizottság végkövetkeztetését elégtételnek érzi, mint még szerdán fogalmazott: "egy pillanatig sem" gondolta, hogy le fog mondani, mivel szerinte nem azért választották a köztársaság elnökének, hogy 20 évvel ezelőtt milyen kisdoktorit írt.

Az valószínűnek tűnik, hogy az egyetem szenátusa megfosztja doktori címétől az államfőt. De ha így lesz is, ön szerint távoznia kell köztársasági elnöki székéből?

Ön szerint távoznia kell?

267601outform.html400350


Ön szerint nem kell távoznia?

267602outform.html400350

Ön nem is tudja, vagy ugyan mindegy?

267603outform.html400350