Részegnek gondolták, ezért hagyták meghalni

Vágólapra másolva!
Legalább 16 órán át feküdt a munkahelyén magatehetetlenül egy vasutas, mert azt hitték a kollégái, hogy részeg. A férfinak azonban agyvérzése volt, később kómába esett, és meghalt. 
Vágólapra másolva!

Legalább 16 órán át kerülgettek kollégái egy szélütéstől lebénult, mozdulatlan vasutast a szűk szolgálati helyiségben anélkül, hogy orvost hívtak volna hozzá. A férfi egy hónapig kómában volt, majd a napokban meghalt - írja a Blikk szerdán.

A kocsivizsgálóként dolgozó férfi nem ittas volt: stroke-ot, vagyis agyérelzáródást kapott, ezért nem tudott megmozdulni, sem segítségért kiáltani. A 45 éves férfi délelőtt 11-kor még jelentést írt a munkanaplóba. Este 6-kor járt le a műszakja, érkező váltótársai viszont csak azt látták, hogy magatehetetlenül ül a székben. Másnap reggel hívott hozzá orvost egy harmadik, hajnalban kezdő kollégája.

A család nem akar feljelentést tenni, de a férfi idősebbik fia aKisalföldnek elmondta, ha túl vannak a temetésen, kártérítési pert indítanak a vétkes kollégák és a MÁV ellen. A MÁV belső vizsgálatot indított. Ott a két kolléga azzal mentegette magát, hogy ők ébresztgették ugyan Lászlót, aki fel is kelt, de elesett. Ekkor hívtak mentőt hozzá.

Az eset után egy héttel kirúgták őket, a hivatalos indoklás szerint „munkafegyelmi mulasztás" miatt. A gyászoló családnak a MÁV támogatást ajánlott.