A Tesco másképp értelmezte a megállapodást

Vágólapra másolva!
A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint megszegte a kormánnyal 2012-ben kötött stratégiai megállapodást a Tesco áruházlánc.
Vágólapra másolva!

Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke azt mondta, hogy már az aláírás időszakában is ellentétes volt a lánc hazai üzletpolitikája azzal, amit az egyezségben vállalt. A Tesco a megállapodásban a létszám növelését, illetve a munkahelyteremtést vállalta, a szakszervezetnek ugyanakkor ezzel ellenkező tapasztalatai vannak.

Az érdekvédelmi vezető szerint amikor a lánc képviselői aláírták a megállapodást a kormánnyal, már benne voltak a létszámcsökkentéssel járó folyamatban. A kormány által vállalt szakképzési támogatást, úgy tűnik, igénybe tudta venni a vállalat.

A Tesco sajtóosztálya a Magyar Nemzet érdeklődésére elmondta, hogy a kormánnyal kötött stratégiai szerződés elsősorban a felvételre kerülő alkalmazottak képzésére vonatkozóan tartalmaz vállalásokat. Ennek megfelelően csak az idei év első hat hónapjában több mint 800 munkatárs számára biztosították, hogy részt vegyen OKJ-s szakmai képzéseken, illetve 8600 kollégának nyújtottak készségfejlesztő tréningeket.