Így jelentették be a határzárat

Kovács Zoltán; Pintér Sándor; Szijjártó Péter Budapest, 2015. június 17.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a kormányülés szünetében az Országház Kék társalgójában 2015.június 17-én.
Budapest, 2015. június 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a kormányülés szünetében az Országház Kék társalgójában 2015.június 17-én. A kormány utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy jövő szerdáig készítse elő a magyar-szerb határ lezárását, amely egy négy méter magas kerítéssel történhet meg. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A kormány utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy jövő szerdáig készítse elő a magyar–szerb határ lezárását egy négy méter magas kerítéssel – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a kormányülés szünetében tartott kormányszóvivői tájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A miniszter közlése szerint

175 kilométer hosszú

határszakaszról van szó. A belügyminiszternek jövő szerdáig kell elvégeznie a határ fizikai lezárásával kapcsolatos előkészítési munkákat.

Július 1-jén a magyar és a szerb kormány csúcstalálkozót tart, amelyen részletesen tájékoztatni fogják a szerb felet a magyar intézkedésekről – közölte Szijjártó Péter.