Vágólapra másolva!
Csak melegedni szeretett volna a hajléktalan család, így történt meg az újpalotai tragédia: egy nő halálra égett, testvérét gondatlan emberöléssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Egy 25 éves férfit vádol a Fővárosi Főügyészség a február 4-én, a XV. kerületben történt tragikus eset miatt.

Nagyon fáztak

A vádlott és családja - apja, anyja két lánytestvére, illetve egyikük élettársa - a kerület szélén, egy erdős területen élt. Sátrakban laktak és esténként a közös tábortűznél melegedtek, a hirtelen lehűlés miatt viszont tüzelőjük a vártnál gyorsabban elfogyott: a vádlott ekkor vette elő azt a kocsonyás anyaggal teli kannát, amit korábban egy szemétdombon talált.

Berobbant a kanna

A zselés anyagot a tűz fölött próbálta felmelegíteni, ám a kanna váratlanul szétnyílt, tartalma pedig belobbant és szétfröcskölődött. A lángoló anyag beterítette a férfi egyik nőtestvérét és annak párját is. A a család többi tagja együtt próbálta eloltani a tüzet, eközben maguk is megsérültek.

Nem lehetett megmenteni

A balesetben a nő összeégett, életét pedig a kórházi kezelés sem tudta megmenteni, pár nappal később belehalt sérüléseibe. Élettársa súlyosan megsérült a robbanás során.

Emberölés, súlyos testi sértés

A kannát tűz felé tartó férfit a Fővárosi Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja, felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtaná.