Családjával maradhat a kilakoltatott agydaganatos asszony

Kilakoltatás
Kilakoltatás, Kilakoltattak egy agydaganatos asszonyt, vesebeteg férjét és 12 éves kisfiukat a VIII. kerületi Magdolna utcából. A Város Mindenkié Egyesület aktivistái a helyszínen élőlánccal tiltakoztak, de elvitték őket a rendőrök.
Vágólapra másolva!
Családok átmeneti otthonába került Lendvai Andrea és családja. Az agydaganatos asszonyt a múlt héten lakoltatták ki az önkormányzati lakásból, ahol 1984 óta élt. 
Vágólapra másolva!

Mégis együtt maradhat a múlt héten kilakoltatott Lendvai Andrea és családja. Az agydaganattal küzdő asszonyt, férjét és 12 éves fiát a Magdolna utcából költöztették ki a végrehajtók, mert

1,2 milliós tartozás halmoztak fel.

Andreának mennie kellett a Magdolna utcai lakásból Fotó: Polyák Attila - Origo

A kilakoltatás után a férj szociális otthonba, a 12 éves Milán gyermekotthonba került, Andrea azonban nem tudott hova menni. A nő betegségét 13 éve diagnosztizálták, a hétvégén is kezelésre kellett utaznia.

Átmeneti otthonba került

Úgy tűnik, a család egy időre fellélegezhet, mert Kocsis Máté, józsefvárosi polgármester utasította a Családsegítő Központot és az önkormányzat vagyonkezelő cégét, vizsgálja meg, hogyan tudna a család együtt maradni. Közleményükben azt írták: az S.O.S. Krízis Alapítvánnyal közösen sikerült megoldani elhelyezésüket. Andreáék így végül

a családok átmeneti otthonába kerülnek.

A Város Mindenkié Egyesület aktivistái múlt csütörtökön élőlánccal próbálták megakadályozni a kilakoltatást, de nem jártak sikerrel. A rendőrség tíz embert állított elő, közülük hatot bilincsben vittek el.

Fiával és férjével családok átmeneti otthonába kerül Fotó: Polyák Attila - Origo

Mindent megtettek

Józsefváros önkormányzata szerint

ők mindent megtettek, hogy a család ne kerüljön az utcára.

Az Origónak azt írták: a több millió forintos tartozást felhalmozó családdal kapcsolatos döntést a bíróság mondta ki, nem ők. Sára Botond alpolgármester szerint Andrea családja számára az elmúlt 12 évben a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ számtalanszor ajánlotta fel a segítségét, de ezt egyetlen alkalommal sem fogadták el.