Már több millió forint gyűlt össze a félárván maradt hármas ikreknek

terhes pocak
Vágólapra másolva!
Hármas ikrei születése után meghalt egy fiatal nő Debrecenben. Az apa egyedül maradt a három picivel. A Tündérkör Alapítvány felkarolta ügyüket és gyűjtést szervezett a félárván maradt kisbabáknak. Megkérdeztük, hogy áll a gyűjtés.
Vágólapra másolva!

A férfit nagyon megrázta felesége, gyerekei annyának elvesztése. Korábban azt mondta, hogy évek óta próbálkoztak a gyermekvállalással, mígnem másfél éve belefogtak a lombikprogramba. Nikolett méhébe három megtermékenyített petesejtet ültettek és mindhárom meg is maradt. Az utóbbi hat hetét viszont

a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában tölötte veszélyeztetett terhesként.

A 33. héten császármetszéssel született meg Mira, Léna és Milán.

Az anya nem sokkal később meghalt.

"Az édesanyát a szülést követően

a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük.

Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd

néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be,

a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát. Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért, megmentésére mindent megtettek. A tragikus veszteség méltóság- és kegyeletteljes kezelésére a jelen lévő családtagok számára a szülőszoba egyik helyiségét kegyeleti szobaként bocsátottuk rendelkezésre.

Az ikrek az újszülött osztályon vannak, egészségesek,

ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad. Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette" - írták az orvosok közleményükben.

A másfél kilós súllyal született ikrek még az intenzíven vannak és ott is maradnak addig, amíg el nem érik a 2,5 kilogrammos súlyt. Hogy pontosan mibe halt bele a fiatal asszony, arról itt olvashat.

Adománygyűjtés a családnak

A három újszülött és apjuk ügyét a Tündérkör Alapítvány karolta fel. Néhány nap alatt rengetegen keresték fel őket azzal, hogy segítenének. Bár pontos összeget egyelőre nem mondtak nekünk, úgy tudjuk, hogy

eddig 24 millió forintnyi adomány gyűlt össze.

Ráadásul nem csak Magyarországon élnek segítőszándékú emberek. A határon túlról, Amerikából és Ausztráliából is utaltak nekik.

- mondta el Tóth Ferenc, az alapítvány kuratóriumi tagja.

Az alapítványnál ma gyűlést tartottak. Legelőször arról egyeztettek, hogy hogyan tudnák még az ünnepek előtt megoldani az utalsát. Jelenleg a kérdés jogi hátterének előkészítése zajlik.

Eközben az alapítvány is folytatja a gyűjtést.

Naponta rengeteg ember keresi fel őket.

Tóth Ferenc ígérete szerint később nyilvánosságra hozzák, pontosan mennyi gyűlt össze a három kisbabának és egyedül maradt apjuknak. Az alapítvány mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is támogatja a családot. Ők félmillió forintot utalnak nekik.