Tesztelik a budapesti e-jegyrendszert

e-jegy, elektronikus jegyrendszer
Budapest, 2018. január 9. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz a VT-Arriva Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón 2018. január 9-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hamarosan elindul Budapesten az első olyan busz, amelyik már képes lesz érvényesíteni az e-jegyet. Egyelőre ez csak tesztidőszak, először a dél-budai buszokon lehet találkozni a készülékekkel.
Vágólapra másolva!

A BKK közleményében azt írta, a buszokon még

a megszokott módon történik a jegyek érvényesítése és ellenőrzése.

RIGO-t szereltek fel egy buszra Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A közlekedési társaság és a gyártó Scheidt & Bachmann a tesztidőszakban azt vizsgálja, minden beállítás megfelelően működik-e. A tesztidőszak része az is, hogy megvizsgálják, vakok és gyengénlátók, valamint kerekesszékesek is tudják-e használni az automatákat.

Tavaly szeptemberben a BKK felszerelte az első e-jegy leolvaókat a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán "Forrás: MTI/Balogh Zoltán "

Az e-jegy bevezetésének már tavaly látszódtak az előkészületei: augusztusban a Deák Ferenc téri metróállomáson beléptetőkapukat szereltek fel, és a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomása is kapott néhányat.

A BKK hozzátette, 2500 BKV-járatra kerül jegyérvényesítő, a kapuval nem lezárható metró és HÉV-állomásokra pedig 530 érvényesítő készüléket telepítenek.