Toroczkai: Súlyos döntések vannak készülőben

Toroczkai László beszél felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS Kimondjuk. Megoldjuk. kokárda Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM
Budapest, 2016. március 15. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere beszédet mond a Jobbik megemlékezésén, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartottak Budapesten, a Petőfi téren 2016. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk - minderről Toroczkai László, a Jobbik múlt heti elnökválasztásán vereséget szenvedő jelölt beszélt a Blogstarnak adott interjújában. Ásotthalom polgármestere, aki a radikálisok jelöltje volt ezzel újabb lépést tett a pártszakadás felé. Toroczkai arról is beszélt, hogy elege van a kettős mércéből a Jobbikon belül. Úgy tűnik, nem csitul a belháború az ellenzéki pártban. 
Vágólapra másolva!

Többször cikkeztünk róla, hogy a hétvégén tartották a Jobbik tisztújító kongresszusát, ahol Vona Gábor pártfogoltja, Sneider Tamás éppenhogy csak legyőzte a radikálisok jelöltjét, Toroczkai Lászlót. A bukott pártelnöknek a politikából való látszólagos visszavonulásával, majd ezt követően Ásotthalom polgármesterének a pártelnöki székért való bejelentkezése nagy felfordulást okozott a szervezetben. A pártban addig is meglévő törésvonalak a nyilvánosság számára is láthatóvá váltak, és a hatalomért való harc soha nem látott zavart okozott a jobbikos politikusoknál.

Toroczkai László: Könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk Forrás: MTI/Kovács Tamás

Új mozgalmat is alakíthat Toroczkai

Toroczkai László most arról beszélt a Blogstar oldalának adott interjújában, hogy a kongresszus óta eltelt napokban egyértelművé és világossá vált, hogy a legtöbb megyében bojkottálták a bemutatkozását, nem juttatták el a meghívóját a megyei és helyi önkormányzati képviselőkhöz, a párttagokhoz. Valójában még nyolc olyan megye sem volt, ahol teljes körű tájékoztatást kaptak az érintettek - tette hozzá.

Ásotthalom polgármestere szólt arról is, ahogy ígérte, ha bárkit retorzió ér a pártvezetés részéről, akkor együtt fogjuk vállalni a következményeket.

Mindez azt mutatja, hogy gyorsuló ütemben halad a párt a szakadás felé.

Kettős mérce a Jobbikban

Toroczkai azt is mondta, a történet nem ért véget május 12-én.

Még Gyurcsány is elmosolyodhatott

A pártszakadás felé újabb lépés lehet, hogy a nyilvánosság is megismerhette Vona Gábor kongresszusi beszédét. A bukott pártelnök új klasszikussal ajándékozta meg a jobbikos küldötteket és a magyar nyilvánosságot. Először magával kezdett el vitatkozni, aztán pedig egy olyan gondolatmenetnek kezdett neki, amit kizárt, hogy bárki értene ezen a Földön. A politikus úgy látja, hogy "ezt a választást nem nyerték meg, vagyis jó úton járnak, csak még nem kellően erősek".

Ha Gyurcsány Ferenc hallotta a beszédet, valószínűleg még ő is elmosolyodott.

A Jobbik egyre nevetségesebb helyzetekbe lavírozza magát, nem véletlen, hogy a radikálisok ott akarják hagyni a pártot.