Méretes fejszéjével kiállt az útra és lesújtott az első biciklisre a mélykúti drogos

Ezzel a baltával támadott meg egy biciklist egy férfi Mélykúton 2022 februárjában
Ezzel a baltával támadott meg egy biciklist egy férfi Mélykúton 2022 februárjában
Vágólapra másolva!
Többek között életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és zaklatás miatt is vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki a gyanú szerint egy mélykúti utcában fejszével rátámadt egy kerékpárosra, de az édesanyját is megtámadta már korábban, lelocsolta benzinnel és megpróbálta meggyújtani.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a mélykúti férfi 2022. február 7-én reggel magához vette a közel egy méter nyélhosszúságú és majdnem 2,5 kg-s fejszéjét és kiállt az otthonához közeli útkereszteződésbe. Kiállt az úttestre és a fejszével a felé kerékpározó, számára ismeretlen nő feje felé sújtott,

miközben trágár szavak kíséretében azt kiabálta: "most megöllek".

A nő az utolsó pillanatban félre tudta rántani a kerékpár kormányát, így a fejsze az úttestbe csapódott. Ha nem sikerül elrántania a kormányt, akár meg is halhatott volna a nő.

Ezzel a baltával támadott meg egy biciklist egy férfi Mélykúton 2022 februárjában Forrás: Magyarország Ügyészsége

Tavaly januárjában a férfi édesanyja átment fia házához, hogy átadja neki a leveleit. A férfi - amint meglátta az udvaron az édesanyját - indulatossá vált, felkapott egy 5 literes benzines kannát és az asszonra locsolta, miközben egy öngyújtót tartott a kezében. Amikor az édesanyja megpróbált elmenekülni,

a férfi a benzint a kannából maga mellett csorgatva követte őt.

Aztán megpróbálta meggyújtani a földre locsolt benzint, de az a havas talajon nem kapott lángra. Még aznap éjjel átment az édesanyja házához és egy fejszével ráütött a bejárati ajtóra, amitől abban több mint 70.000 forintos kár keletkezett.

biciklisre támadt a baltás gyilkos 2022 febuár 7-én a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton Forrás: Magyarország Ügyészsége

Emellett a férfinek amiatt is felelnie kell, mert 2021 októberében egy autó rendszámtábláját leszerelte, 2022 januárjában pedig kannabiszt találtak az otthonában. Az ügyészek a letartóztatott férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, egyedi azonosítójellel visszaéléssel, kábítószer birtoklásával, rongálással és zaklatással is megvádolták, amiért börtönben látnák. A férfi sorsáról várhatóan a Kecskeméti Törvényszéken fognak dönteni.