Több mint 30 milliós rablás miatt kerülhetnek rács mögé egy budapesti banda tagjai

33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók
A símaszkos támadók a dolgozóknak szánt fizetést vették el a cégvezetőtől. Három gyanúsítottat őrizetbe vettek, negyedik társukat körözik
Vágólapra másolva!
A férfiak 2020 decemberében egy cégvezetőt raboltak ki az I. kerületi házánál. Épp az alkalmazottai fizetését szállította, amikor ketten rátámadtak, megverték, gázsprayvel lefújták, és elvettek tőle több mint 30 millió forintot. A rablók további két társa a menekülésben segített, a zsákmányból pedig ötödik, felbujtó társuk is kapott. A banda tagjai mindnyájan fegyházba kerülhetnek.
Vágólapra másolva!

A társaság egyik tagja - a felbujtó - korábban egy budapesti székhelyű cég vidéki irodájában dolgozott, melynek során megtudta, hogy a cég ügyvezetői a munkabéreket általában készpénzben fizették ki. A cégvezetők a pénzt ilyenkor már előző este hazavitték, majd másnap korán reggel szállították és osztották szét az alkalmazottak között.

A férfi 2020 nyarán felvetette egy ismerősének, hogy közösen rabolják el a pénzt,

és megegyezett társával, hogy az ötletért cserébe 2-3.000.000 forintot kér majd a rabolt pénzből. A társának tetszett a terv, így

beavatta további három társukat is, akik mindnyájan vállalták, hogy részt vesznek a rablásban.

Két férfi előre kifigyelte, hogy merrefelé szoktak közlekedni az ügyvezetők, hogyan történik a pénzszállítás, emellett a munkahelyüknél, lakóhelyüknél is megfigyelték, illetve követték őket, ennek érdekében nyomkövető eszközzel is ellátták az ügyvezetők autóit.

A rablás előtti napon, 2020. december 9-én

a társaságból ketten már délutántól figyelték a cég egyik ügyvezetőjének I. kerületi házát, majd amikor a férfi estefelé hazaért, látták, hogy nála van a műanyag láda, amelyben a pénzt tartják.

Ekkor azonban az utcában és környékén sok ember volt, ezért az időközben helyszínre érkező két társukkal együtt megbeszélték, hogy hajnalban visszatérnek, és akkor rabolják ki a férfit, amikor épp elindul otthonról.

A négy férfi másnap hajnalban vissza is ment,

és megegyeztek abban, hogy a rablást ketten hajtják végre, miközben a harmadik társuk egy közeli utcában parkoló kisteherautóban vár rájuk, a negyedik társuk pedig Biatorbágyon várja majd őket, ahol megtervezi a további menekülést, és az ehhez szükséges kocsiváltást.

Miután mindenki elfoglalta a helyét, az ügyvezető hamarosan kilépett a ház kapuján, kezében a közel 42.000.000 forintot tartalmazó műanyag ládával. Ekkor a két rabló rátámadt,

egyikük azonnal megütötte, majd a földre került férfit gázspray-vel arcon fújta, és még a földön is ütötte-verte. A rablók ezután felmarkolták a pénz nagy részét, több mint 30.000.000 forintot, illetve egy laptopot, és közelben parkoló teherautóhoz futottak vele,

majd beszálltak és a harmadik társukkal együtt elhajtottak. Ezután Biatorbágyon negyedik társukkal autót cseréltek, a pénzen pedig megosztoztak.

Az ügyészség a négy férfival - felbujtóval, az egyik rablóval, illetve a két sofőrrel, mint bűnsegéddel - szemben

csoportos rablás miatt emelt vádat, és végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve pénzbüntetés kiszabását javasolta a vádiratban.

Ötödik társukkal, a rablás másik elkövetőjével szemben külön büntetőeljárás folyik.