Juhász Péter nyilvánosan szembedicsérte Magyart, ahogy annak idején Márki-Zayt is

Vágólapra másolva!
Szokatlanul erős szavakkal biztosította támogatásáról Magyar Pétert Soros György egyik legfontosabb hazai politikusa, Juhász Péter. Ez azért is jelzésértékű, mert annak idején éppen Juhász karolta fel elsőként Márki-Zay Pétert a baloldalon. A szakértők Magyar esetében Márki-Zay tervről beszélnek, és egyre inkább úgy tűnik, igazuk van.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter szombati tüntetése még baloldali körökben is csalódást okozott, hiszen egy lózungokkal teli beszédnél és egy hamisan dalolászó celebnél feltehetően azért sokan többre számítottak. 

A komoly blama ellenére mégis vannak olyanok, akik lelkesedni tudnak a nem a remélt színvonalat hozó megmozdulásért és Magyar Péterért. Közéjük tartozik Juhász Péter baloldali politikus, aktivista, aki meglehetősen erős szavakat használva a következőket kommentelte Magyar Péter egyik tegnapi posztja alá. 

Gratulálok, remek volt! És még a táblámat is otthon hagytam, ahogy kérted. Sok sikert a továbbiakhoz!

Fotó: Facebook

Bár elsőre meglepőnek tűnhet a túlzottan optimista hangvétel, aki ismeri Juhász Péter politikai pályafutását, azt talán nem éri váratlanul a gesztus. 

Juhász Soros György egyik legfontosabb hazai politikusa. 2010 óta szervez kormányellenes tüntetéseket. Társaival 2013-ben megalapította és vezette bevándorláspárti milliárdos spekuláns által támogatott, Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt – a Korszakváltók Pártját. 2014-ben pártja színeiben elindult a belvárosi polgármesteri székért, de alulmaradt fideszes ellenfelével, Szentgyörgyvölgyi Péterrel szemben. 2019-ben aztán kiesett az önkormányzatból, addig képviselőként támadta a jobboldali városvezetést. Pár év kiesés után, éppen a legutóbbi parlamenti választás előtt tért vissza, meglehetősen érdekes pozícióban: vloggerként. Új feladatkörében nagy erőkkel gyártotta a jobboldalt lejárató anyagokat, de ami ennél is fontosabb:

Juhász Péter volt az elsők egyike, aki nyíltan támogatásáról biztosította Márki-Zay Pétert.  

Már az előválasztás két fordulója között baráti, kedélyesen csevegős interjút készített vele, akkor, amikor még nem volt egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter mögé áll-e be a Soros-hálózat. Juhász támogatása szimbolikus volt, hiszen utána a baloldali szereplők, médiumok szépen sorjában besoroltak az akkori baloldali reménység hátországába.

Most is hasonló a helyzet Magyar Péter kapcsán. Az mindenesetre már most látszik, hogy a Soros-család hazai hálózata felbukkant Magyar Péter körül, kísértetiesen hasonlóan, mint korábban Márki-Zay esetében. Az is feltűnő, hogy a nemzetközi média az indokoltnál energikusabban sztárolja a baloldal új reménységét, legutóbb az AP írt dicsérő cikket róla.